USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Напередодні приєднання до Луцька, в Княгининку поночі роздавали землю депутатам та їхнім родичам

18 Листопада 2020 12:11
У Княгининку місцеві мешканці штурмують сільську раду. Бо саме на 18 листопада призначена сесія. Напередодні стало відомо, що місцеві депутати, поки ще мають повноваження, повиділяли собі й своїм родичам гектари землі під Луцьком.

Під покровом ночі в п’ятницю, 13 листопада, потайки від громади у Княгининівській сільській раді зібрали сесію. Депутати повідкладали всі свої справи та засідали до середини ночі. Бо ж роботи було чимало: роздавали землю. Ось тільки не звичайним жителям громади, а самим собі, своїм дітям, дружинам та іншим родичам. Дісталося кожному працівнику сільської ради. Було й таке, що на одне і те ж прізвище депутата припадало з десяток рішень, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Зауважимо, часу до кінця каденції цього депутатського складу залишилося обмаль: буквально лічені дні, адже після виборів громада увійшла до складу Луцької міської територіальної громади. Тож депутати відірвалися наповну і забезпечили свої родини землею від «А» до «Я».

Про цю сесію ніхто б і не знав, якби не місцеві мешканці, які побачили світло у вікнах сільради. Коли поцікавилися, чим там займаються серед ночі, то дізналися, що під носом у людей нахабно розкрадають останню землю. Саме тому люди й зателефонували журналістам.

Потрапити на територію сільради нелегко: так тут дотримуються карантину. Закрилися зсередини і не пускають людей. Хтось стоїть під дощем на вулиці, хтось топчеться у тісному коридорчику. Зрештою журналістів таки пустили.

Секретарка сільської ради Вікторія Ковальчук розповідає, що сесія була призначена на 18 годину і тривала до 19-ї, бо ж депутати всі працюють на роботі і їм складно в робочий день прийти на сесію проголосувати. Та й жодної таємниці, запевняє, з сесійного засідання не робили. Вранці питання розглянула земельна комісія, а вже ввечері за них голосували депутати. А питання на сайті не розмістили, бо саме тоді відбувся технічний збій, переконує Вікторія Ковальчук.
Між тим журналістам таки потрапили до рук списки. Масштаби, в яких роздавали землю, вражають. До прикладу, депутат Дмитро Михалевич не обділив ділянкою, мабуть, жодного родича. Людям з прізвищем Михалевич видали десять земельних ділянок у Зміїнці, Княгининку, Рокинях, Сирниках. Це земля біля Луцька, де одна сотка коштує близько тисячі доларів.

Не обділив себе і голова земельної комісії Володимир Сидун. Він уже має давно має ділянку під забудову, а тепер на сесії голова комісії ще й взяв собі 2 гектари землі в Зміїнці, під город.

У приміщенні сільради був присутній і депутат Чернов Микола Миколайович. Його родині теж дісталося землі. Він переконує: в Княгинику першою чергою виділяли землю атовцям та активним громадянам. На диво, судячи з документів, практично всі активні місцеві громадяни працюють в сільраді або є родичами працівників чи депутатів.

До прикладу, особі з прізвищем Сидорук видали 10 сотих у Княгининку. З таким прізвищем є начальник гуманітарного відділу Княгининівської сільської ради Юрій Сидорук. Ще земельні ділянки отримали депутатки Валентина Куць, Левчук Людмила та її дочка Левчук Іванна. Дали по земельній ділянці депутату Анатолію Черенкову та його дружині Черенковій Жанні. Обом по 10 сотих під сільське господарство у Зміїнці. Варто зазначити, що Черенков уже брав земельну ділянку в Зміїнці у 2018 році.

Отримала землю і юристка сільської ради Інна Подарецька. Вона живе в Луцьку, але це їй не завадило отримати землю у Княгининівській сільській раді. Коментувати цю ситуацію вона відмовилась, мовляв, має право на землю згідно з чинним законодавством, та й усе.

Землевпорядник Андрій Вейна теж отримав земельну ділянку, а під час передостанньої сесії ділянку отримали і його дружина Ірина Вейна. І це попри те, що у 2018 році Андрій Вейна уже отримував земельну ділянку. Службовець у грубій формі відповідав на питання журналістів та виганяв із кабінету.

Зазначимо, сесія відбулася в п’ятницю 13-го листопада. На сайті громади досі немає рішення ані земельної комісії, ані сесії Княгининівської сільської ради.

Зауважимо, що це аж ніяк не весь список щасливих землевласників, які працюють на благо Княгининівської сільської ради. Адже усього переліку рішень немає, а працівники сільради вперто відмовляються його оприлюднювати. Хоча, згідно закону, рішення сесії повинні бути публічно винесені на загал у будь-який спосіб. Проте їх не хочуть показувати ані людям, ані журналістам. За інформацією з власних джерел, під час останніх сесій роздали понад сотню гектарів землі.

До речі, ця сесія була не остання. Саме сьогодні, 18 листопада, має відбутися ще одна вже фінальна сесія Княгининівської сільської ради. Цього ж дня має нібито бути і засідання земельної комісії. Щоправда, вчора офіційного оголошення станом на 16 годину на сайті сільської ради не було.

Після того, як згаданий сюжет вийшов в ефір, місцеві мешканці у середу почали штурмувати сільську раду, бо й собі хочуть отримати земельну ділянку поки ця щедра каденція не припинила повноваження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
додік Показати IP 18 Листопада 2020 12:17
Маладци! - Нєнуах*лі?
волинянка Показати IP 18 Листопада 2020 12:31
А як носить оцей нервовий чоловік маску - ніс зверху! А ще робить зауваження сміливій журналістці, яка дотримується дистанціії! Оце совківське зборище! І коли вже будуть керувати чесні громадяни? Молодці, журналісти! Тільки на вас надія!
Анонім до волинянка Показати IP 19 Листопада 2020 23:31
То найчесніші громадяни, до речі, Княгининівські депутати. Інші нечесні завісили б вікна коцами, а ці відкрито світло палили.
волинянка Показати IP 18 Листопада 2020 12:36
Ще у 2016 році моя знайома, мама загиблого в АТО, звернулася в Маяківську тоді сільраду з проханням виділити їй землю, але отримала відмову. Чи маєте ви совість?
OREK Показати IP 18 Листопада 2020 12:40
це ті що казали що Ярмольський роздає, а їм бідняшкам нічого немає
1-й до OREK Показати IP 18 Листопада 2020 13:31
Ярмольський нічого нікому не роздавав, він ПРОДАВАВ. Гроші брав собі.
sdgfsd Показати IP 18 Листопада 2020 13:34
Там юристка, головна аферистка.
Оля Показати IP 18 Листопада 2020 13:52
В Боратинській сільській раді те ж саме робиться, де брат Яручика царює. Тільки туди ще не добралися.
Я Показати IP 18 Листопада 2020 13:57
Михалевич все відкликнеться тобі с**** !!!
Україна-руїна Показати IP 18 Листопада 2020 14:02
З початку голос віддаєте за 500-1000 грн за корупціонерів, брехунів і злодіїв...до влади їх допускаєте- законнообраних, а потім плачете...соплі жуєте. НЕдалекоглядні виборці- ВИ САМІ винні! За чесних, розумних не голосували, бо 500- 1000 грн вам не дали перед виборами. Так і живете в ЛАЙНІ.... І ТАК БУДЕТЕ ЖИТИ
Анонім до Україна-руїна Показати IP 19 Листопада 2020 23:32
Ви мене наштовхнули на думку - а ХТО ЇХ ОБРАВ?
Вжух до Україна-руїна Показати IP 20 Листопада 2020 08:18
А какая разница ...
Студент Показати IP 18 Листопада 2020 14:13
Всі масово почнуть продавати.Ціна впаде.Ринок.
Анонім Показати IP 18 Листопада 2020 14:17
Нінада завідавать. А що думали, що все тільки луцьким дістанеться?
Семен Показати IP 18 Листопада 2020 15:41
Алексей Михайлович Жемчужников. "Сказка о глупом бесе и мудром патриоте" (1881-1883) А что ж никто из вас, меж тем Того презреньем не покроет Кто родине и куры строит И вместе как ближайший друг К ней лазит запросто в сундук? Как завелось у вас однажды, Так, видно, будет и вперед: Хоть грабит патриот не каждый, Но что ни вор, то — патриот.
Володя Показати IP 19 Листопада 2020 09:53
Спокійно ,селяни!Земля буде ваша.
Кеся до Володя Показати IP 20 Листопада 2020 08:19
НЕ БУДЕ ...
Руслик Показати IP 19 Листопада 2020 10:04
Прошу, Валюню Куць провести незалежне журналістське розслідування . Факт вчинення корупції на лице ( ну точніше на лицях)
Бардак Показати IP 19 Листопада 2020 10:23
У тій сільській раді робиться безлад та беззаконня. Писав запит на отримання земельної ділянки під забудову. Відповідь була прогнозована: землі вільної немає, вказані земельні ділянки у запиті вже були видані і сільська рада НЕ ЗАБОВ'ЯЗАНА надавати інформацію про вільні земельні ділянки. Хоча закон говотить інше. Не було тоді бажання і часу розбиратися у судді. Таке враження, що у на в країні землю роздають тільки ДЕПУТАТАМ
Влад Показати IP 20 Листопада 2020 03:14
Так само у 2016 році відмовили у ділянці, бо нібито немає. Пропоную писати заяву про злочин в обласну прокуратуру.
волинянка Показати IP 20 Листопада 2020 09:39
Від батька загиблого в АТО була заява на землю у червні 2015року. Результат такий ж - відмова.
волинянка Показати IP 20 Листопада 2020 14:46
Від батька загиблого в АТО була заява на землю 25 червня 2015 року. Була відмова. Сьогодні батьки загиблого дзвонили на 79-16-69. Тепер пропонують їм знову написати заяву і стати на чергу під номером 501. Нормально??? Що, в Маяках 500 загиблих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus