USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Нардепи пропонують підвищити зарплату вчителям до 10 тисяч гривень

6 Березня 2018 12:52
Відповідні зміни, які необхідно внести у законодавство щодо підвищення оплати праці вчителям, обговорили під час засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти. Про це повідомила народний депутат, член комітету Ірина Констанкевич, - інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

«В тілі базового закону «Про освіту» молодим вчителям передбачалася зарплата три мінімальних зарплати, а це майже 10 тисяч гривень, але, на жаль, у Перехідних положеннях для педагогічних працівників найнижчої кваліфікаційної категорії зазначена інша норма – чотири прожиткових мінімуми, що трохи більше 7 тисяч гривень. А це виходить суттєва різниця», – пояснює Ірина Мирославівна.

За словами нардепа, комітет вирішив доповнити Перехідні положення урядового законопроекту положеннями щодо мінімальної зарплати вчителя на рівні 3 мінімальних зарплат.

Нагадаємо, що ще у грудні минулого року освітній комітет підтримав три законодавчі ініціативи УКРОПу, які стосуються оплати праці оплати праці молодих педагогів та фінансування підготовки фахівців. Тоді укропівці також звертали увагу на суперечності щодо розміру зарплати педагогам, які помітили в Законі «Про освіту». Вони наполягали на тому, аби розмір зарплати педагогів і в тілі, і в Прикінцевих положеннях визначався однаково. Даний законопроект був схвалений освітнім Комітетом ще наприкінці 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
—— Показати IP 6 Березня 2018 13:26
І за подарунок на день народження.. з кожного учня 350гр.!!! Десять років за ґратами !!! Бо дійсно чесні і віддані своїй справі люди , а є і такі що по 350гр .......
Проти Показати IP 6 Березня 2018 13:48
За що підвищувати? За те що після наших вчителів діти ходять до репетиторів?
Крук до Проти Показати IP 6 Березня 2018 14:29
Якшо дитина вчитись не хоче, то силою їй в голову знання не вкладе ніхто.
Зіна до Крук Показати IP 6 Березня 2018 15:48
Не правда, якщо не будеш вчителю заглядати в одне місце, ніхто не буде твоїй дитині приділяти уваги, якщо десь щось не зрозуміла, як би це прикро не було, а в нас так . А побори, то це окрема тема, а саме на день народження.
Тато Показати IP 6 Березня 2018 14:02
А чому тільки вчителям добавляють зарплату? А іншим виживити ? І подивіться які зараз вчителі обобливо молоді!!!!!!!!!!Чому одним мінімалка 3700 а іншим 3 мінімалки і без досвіду роботи теж вчитель молодий!!!!!!!! Чому ніхто не перевіряє як в школі вчитель на робочому місці, як вони так вчать що приходиться репетитора наймати?!!
Борис Показати IP 6 Березня 2018 14:29
Чому нардепи не пропонують мінімалку підвищити? Чому нардепи не пропонують робочі місця з нормальними зарплатами створювати , а все для вчителя? А вимог до вчительської роботи найменше, подивіться,які з школи виходять, більшість тупенькі, то хіба справедливо вчителю такі зарплати платити??? На 8 березня вже можна їх не вітати, бо з мінімальними зарплатами батьків не вижити.
Батьки Показати IP 6 Березня 2018 14:37
Проти!!! Підвищуйте і іншим . Депутатам тільки вчителі треба щоб за них глосували чи що це таке що тільки вчителю і вчителю ! А за що?????? що ми водимо до репетитора, що ми як поступати платимо сумащелщі гроші? Влада ви що ?
лучанка Показати IP 6 Березня 2018 14:52
Вчителька англійської мови ЗОШ 23 так займається з дітьми. що вони даже не знають алфавіту. Спочатку перевірьте вчителів чи вони відповідають своїй професії, а то дійсно складається враження , що вчителі приходять в школу щоб відбути свій час, а потім всебе вдома з чими ж дітьми займаються репетиторством і за це отримують кошти які оподатковуються.
до лучанка до лучанка Показати IP 6 Березня 2018 15:20
мабуть ваш вчитель української теж приходив в школу, щоб відбути свій час
учень Показати IP 6 Березня 2018 14:58
У минулому році ЗНО коказало якість роботи наших вчителів - на заводах за брак без зарплати залишали, Вони (вчителі) повинні домогтися щоб учень засвоїв всю навчальну програму. А у нас ту програму репетитори за "бабки" засвоюють, Репетитори це ті самі вчителі. Схема працює нормально!!!!
Катя до учень Показати IP 6 Березня 2018 16:02
Діти не заготовки і не деталі на заводах. Навчити можна того, хто хоче. В мене сусідка вчителька. Розказувала, як на дошці для зразку кожен рядок писала, що в зошиті мав бути. І були діти, що цього не зробили. То куди їх батьки дивляться? От хай і наймають репетиторів. Моя дитина вчилась сама, як треба було - пішла на факультатив, жоден вчитель не відмовив. Правда,є такі, як раніше писали, там на початкових класах така. Але більше вчителів нормальних
Пересічний Показати IP 6 Березня 2018 15:04
Ви віддаєте вчителю саме дороге що у вас є- своїх дітей. Ви маєте горою стояти за вчителів.У вчителя має бути одна із самих великих зарплат бо вони працюють з дітьми.Це давно вже зрозуміли на заході і в америці де оплата на рівні найвищих.
Костянтин Миколайови Показати IP 6 Березня 2018 15:54
Чому це ми маємо горою стояти за вчителя??? Вчитель може в європі і найвище одержує, але подивіться які кваліфіковані вчителі у Європі! А наші вичтелі то іноді тупіші учнів і таке буває. Повинні бути більші вимоги до вчителя!!!! Вчителі в більшості не знають комп"ютера, не володіють англійською мовою, на уроках читають зкнижок, це так і учень може прочитати. Якщо учень розумний то і вчитель гордиться. Вважаю що треба підвищувати але вчителів,які не володіють комп"ютерними навичками, не підвищують кваліфікацію, пенсіонери не повинні працювати з учнями. Пенсіонери не хочуть навчатись , а вчитель повинен кожен рік вдосконалювати свої знання, вичати англійську, робити все, що рівень успішності учнів підвищувався. А зараз такого немає, подивіться як навчаються учні, якщо батьки "бігають " до вчителя то і учень вчиться, а на інших вчитель мало звертає уваги!!!!!!!!
Мами Показати IP 6 Березня 2018 16:01
Вчителі відбувають в школі час, а потім батьки мусять свої гроші платити щоб вчитель ще більше мав!! Вимоги до вчителів в Європі більші як наших. Чому пенсіонери,які не підвищують свої знання, навчають наших дітей? Прийдіть подивіться як вони в шклі навчають. Чому лікарям і іншим не підвищують а вчитель ,якого ніхто не контролює, який відбуває уроки, має одержувати таку зарплату, ще більшу як викладачі?? Що це за система така ? В Європі мабуть мають бути вимоги до вчителя і не тільки платити зарплати з держави? Ніяка професія так не оплачується як вчитель!!! Чому по конкурсу не брати вчителя, нехай здасть ЗНО вчитель, те що вимагають від учнів!!!!!!!!!
ОГО Показати IP 6 Березня 2018 16:03
ЩЕ вчителю добавляти??? А за що? Щоб ще більше по ресторанах сиділи?
Валентина Показати IP 6 Березня 2018 17:31
НЕзай вчитель здасть ЗНО. вони ж книжки читають учням. І одне те саме у всіх дітей 3-х ,нічого нового. То за це треба добавляти гроші, хай депутати ВР підуть в школи і побачать як там вчитель на уроці спілкується з учнями. Як урк не можуть провести нормально. Хіба немає більш гостропотребуючих потреб в державі, як кожного піврісся вчителям добавляти грооші? Чому одні жебракують , живуть на копійчану зарплату а іншим ні за що добавляють. Нехай вимоги будуть до вчителів млодих вищі, на інші роботи треба державні по конкурсу проходять, а наших дітей вчителі вчать,яких іноді виховання ще треба повчити і етикету. Так що депутати візбміть до уваги пропозиції людей, а не робіть популістичних дій.
Катя Показати IP 6 Березня 2018 19:20
Тільки новина про зарплати вчителів - так зразу такого напишуть, що страх. А чого ж ви не коментуєте про суддів, митників, прокурорів? Слабо? І через монітор боїтесь? Вчителі такі самі люди як всі, я їх не захищаю, бо всякі є. В моєї дитини були нормальні, 22 школа. Вам козла відпущення підсовують, а ви раді покричати. До речі, а про вимоги до батьків в Європі не знаєте? Там дитина якщо іншим на уроці заважає, то на другий день біля неї будуть батьки сидіти. І нікого не буде обходити, що їм гроші заробляти треба. Кожен хай за собою дивиться
ВОЛОДИМИР Показати IP 6 Березня 2018 23:11
Шановні батьки та інші, що обсирають працю вчителя! По перше, та зарплата, що є у вчителів так стимулює, що думаю над тим щоб школу залишати. Дві вищі освіти, маю призовиків олімпіад, обласних конкурсів, півтора ставки, клас, 5 років стажу, зарплата 5600. По друге, ще трошки і ваших дітей будуть вчити лише пенсіонери, бо ніякий молодий спеціаліст не піде за мінімалку на роботу. Приклад тому дефіцит спеціалістів у школах. По третє, можливо і Вам деколи потрібно звертати увагу на виховання свого чада! Вам хтось боронить стати вчителем? Я репетиторством принципово не займаюсь, а вижити сім'ї на ці гроші не реально! Тому перед тим як когось гадити, подивиться на себе. Не змішуйте нас... Навчання і виховання це спільний процес школи і сім'ї. Скажіть як може вчитель чогось навчити, коли його статус зрівняння з Г... А робите це ви шановні батьки!
Вчитель Показати IP 6 Березня 2018 23:48
Врлодимире, я з вами згідна на 100%. А всі інші, хто читає дані статтю чи сході, не слухай те того, що пишуть, а розмовляйте, якщо вами це так тривожить, з сьогоднішніми вчителями. Заробітна вчителя дуже легко обчислюється. І в результаті виходить зовсім інша сума. А на рахунок репетиторства - не наймайте, займайтеся зі своєю дитиною самостійно, хіба хтось боронить. А ще займайтеся ВИХОВАННЯМ!!! І це є найбільший проблемою. Але не для нас вчителів, а саме для час. Ми якось переживемо неповагу,..., а от вам "тішитися результатами" усе життя.
лучанин до Володими Показати IP 7 Березня 2018 05:26
Можливо в сільських школах і дефит кадрів, а в Луцьку попробуй ще влаштуватися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus