USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським педагогам зняли частину надбавки за престижність праці

20 Травня 2015 22:00
У Ковельському районі Волинської області педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів з 1 квітня удвічі зменшили виплату надбавки за престижність праці. Таку інформацію у депутатському запиті на адресу голови Ковельської РДА Віктора Козака та голови райради Ігоря Верчука повідомив депутат Ковельської районної ради Юрій Поліщук.

«Педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Ковельського району з 1 квітня 2015 року на половину (на10%) зменшили виплату надбавки за престижність праці. Це відбувається в умовах різкого падіння рівня життя та підвищення цін. А заробітна плата вчителів протягом року не підвищувалась», - йдеться у депутатському запиті.

Згідно з уточненим планом загального фонду по зведеному бюджету району на галузь «Освіта» в 2015 році на заробітну плату в загальноосвітніх школах передбачили мільйон 800 тисяч гривень, що більше ніж в 2014 році.

Окрім того, по школах відбулося скорочення постійних кочегарів, що також призвело до зменшення видатків на заробітну плату.

Торік, незважаючи на значні проблеми з виконанням районного бюджету, вдалося в повному обсязі здійснити оплату праці для працівників освітніх установ. Але цього року ситуація погіршилась. Крім того, є інформація про те, що в кількох районах області простежуються аналогічні проблеми.

У запиті Юрія Поліщука до голови Ковельської РДА та голови Ковельської райради є вимога вжити необхідних заходів щодо відновлення виплати надбавки за престижність праці педагогічним працівникам району в повному обсязі.

Депутатський запит підтримали під час останньої сесії райради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Анатоль_ Показати IP 20 Травня 2015 22:35
Правильно!
_Анонім до Анатоль_ Показати IP 21 Травня 2015 00:06
А що правильно??? Тішить що не лише ти в жопі сидиш, але й інших туди спускають? Вчителі що в держави крадуть? Ти попробуй на їхнє місце, особливо у школу де багато дітей!!!! Там кожен засранець свої права качає, ще прибіжать чиїсь батьки, будуть кричати, що їхнїхнє дитя у всьому праве... Сидиш на роботі, додому приходиш- готуєшся на роботу і за це отримуєш до 1500 грн якщо молодий спеціаліст на повну ставку!!! Чого ж ти тішишся???Що радує?
Анонім Показати IP 20 Травня 2015 22:47
Щось я не зрозумів. Фонд заробітної плати зріс, штат зменшився, зарплата не переглядалася. Так чому фонду заробітної плати не достатньо?
... до Анонім Показати IP 21 Травня 2015 03:13
А бо хтось п.....ь!))))))
оля Показати IP 20 Травня 2015 22:53
А ще не платять за замiни.
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 00:36
А ще репетиторство? А подарунки? Всі вчителі в селах в золоті і всі плачуть. Якщо їхнє IQ провірити,то вони своїх учнів навряд чи розумніші. А дискримінація в школі за соціальним статутом..
Шок до Анонім Показати IP 21 Травня 2015 10:53
Не всі репетиторством займаються. Легко писати, а Ви дітей підіть і навчіть. А коли отримаєте зарплату то відчуєте себе не педагогом, а дояркою. А коли підете на пенсію з 35- річним стажем і отримаєте пенсію 1400 грн. отримаєте повне задоволення.
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 00:46
За IQ провірити згідна!!!! Репетиторством не всі займаються. За подарунки потрібно вводити якісь міри!!! Не всі вчителі в селах у золоті, а от у містах це да.
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 00:58
Закінчила стаціонарно університет. Державна форма навчання. Пішла на роботу в школу,тому що потібно відпрацювати три роки. Влаштувалася в село. Зараз в декреті. Заплата остання була приблизно1800 грн. За ці роки не змінилася. Зараз проїзд коштує 34 грн. В тиждень на дорогу з міста в село потрібно витрачати 136 грн. В місяць 544грн. Чистоі зарплати залишається мало. Подарунків не беру і в золоті не хожу. І як жити??? В місті роботи не знайдеш, тому що там старожили- пенсіонери, які і пенсію мають і зарплату. От з чим потрібно боротися, а не скасовувати різні надбавки.
1 Показати IP 21 Травня 2015 01:58
Все верно - это и есть следствие принятия законов о декомунизации, десоветизации краины. А до прихода Советов к власти население было малограмотным. Да и в Европе особо умные не нужны, своих не знают куда девать. Умные они же начнут требовать улучшений условий жизни, труда, устраивать забастовки. СТРАНЕ НУЖНЫ МАЛОГРАМОТНЫЕ И ПОСЛУШНЫЕ РАГУЛИ. Слава .......Кто не скачет .... Кончиту в Раду!
Анонім до 1 Показати IP 21 Травня 2015 08:23
Наїлись при твоїх совєтах. Як прийшли так зразу кого в Сибір, кого на війну в Фінляндію.а самі паради з своїм "корєшом"- Гітлером тут недалеко в Бресті проводили.
Вчителька Показати IP 21 Травня 2015 07:00
А у Володимирі керівництво собі премії та інтенсивність, а вчителям мінус 10%. Служби нагляду, агов! Перевірити декого, то може й для вчителів знайдуться ті 10 відсотків
Patrik Показати IP 21 Травня 2015 07:29
Спiвчуваю педагогам, але не розумiю, в чому вiдображаэться престижнiсть сама iх працi... Спiвчуваю, але, разом з тим, трiшки образливо за працiвникiв iнших галузей: медикiв, журналiстiв, енергетикiв, машинобудiвникiв, шахтарiв та багато - багато iнших... Невже у них робота менш престижна, нiж у педагогiв.
Шок до Patrik Показати IP 21 Травня 2015 10:56
Питання в тому що зарплату зрізали. А зарплати у всіх повинні бути такі щоб люди відчували себе людьми, а не рабами..
Просто мама Показати IP 21 Травня 2015 09:33
Знайшли на кому економити. Вчителям, вихователям, лікарям потрібно гідно оплачувати їхню працю, щоб не потрібно було подарунки, подяки та заохочення носити.
Анонім Показати IP 21 Травня 2015 09:34
А може ще за хамство доплачувати?
Педагог Показати IP 21 Травня 2015 09:34
шановні дописувачі, скажіть будь-ласка. хто з Вас працює вчителем? Хто знає. що таке бути ВЧИТЕЛЕМ !!!!!!!!!!!!!! Щоб мати більш- менш достойну зарплату потрібно мати як мінімум 20-25 років стажу, і кучу звань і відзнак! а молоді вчителі працюють за 2000 грн в місяць, а з сучасним рівнем цін і квитанціями за комунальні послуги, погодьтеся це- мізер! Тому багато хто займається репетиторством(на яких умовах і за яку ціну, то це вже інше питання!) А подарунки, перестаньте носити, то перестануть брати! На рахунок села, і вчителів в золоті, то тут взагалі все просто! Там на роботу ходять, аби вдома не сидіти і пенсія була, а основне джерело доходу гектар городу,5 корів, і 20 свиней! В нашій країні посада вчителя, медика, не цінується і достойно не оплачується, тому кожен виживає як може і вміє!
Анонім до Педагог Показати IP 21 Травня 2015 10:56
Які дві тисячі? Молоді спеціалісти після університету отримують мінімалку! Ви про що?
До педагога Показати IP 21 Травня 2015 09:48
Радуйтесь що 2000 отримуєте престижності в роботі ніякої і складності також так що можна прирівнювати до зп двірника взагалі.Ато вчителюють всі підряд.
Педагог до До педагога Показати IP 21 Травня 2015 10:02
А ви сходіть в школу і проведіть підряд 6-7 уроків, коли пів класу мажорчики, які нікого і нічого нечують і не бачать, крім себе, а другій половина прийшла і рахує час до кінця уроку! Тоді поговоримо про складність і престижність
Шок до До педагога Показати IP 21 Травня 2015 11:01
Як Вам не соромно. З такими зарплатами краще двірником. Ніякої відповідальності. Кожна мама, тато хоче щоб їхні діти були розумашками, коли вдома робиш з дитиною уроки утрачаєш багато часу і сили. А Ви попробуйте 30 навчити. Спочатку попробуйте, а потім пишіть
педагогу Показати IP 21 Травня 2015 10:46
то наставте двійок тим мажорчикам, мами зразу прибіжать, до зарплати вам добавлять - і всім користь буде! Жодної вчительки одітої з гуманітарки не бачила, а як моя дитина в школу ходила - вчителька зразу попередила: на день вчителя, 8 Березня, перший і останній дзвоники ніяких сервізів і іншого побутового барахла - якщо хочете привітати, то золотом. Хто не хотів, то не здавав гроші, але дарували на руку браслетик, потім цепочку з кулончиком, потім сережки, потім ніби знов ланцюжок....Так що хватить зарплати у 2000. Дехто і на ті гроші не може нічого знайти, крім Кромберга...Але знаю вчительку в селі, в якої зарплата 3000, і корова, і свині, і городи...Ходить розпетлехана і на вчительку не схожа, але їй всього мало....
мама до педагогу Показати IP 21 Травня 2015 11:07
То не несіть. Вам дуже не пощастило. В мене дитина вчиться дуже добре. Репетиторів не наймаю. Подарунки не купую. Претензій до школи ніякої не маю. Прекрасні вчителі. І якби Ви були позитивно настроєні і Вам все подобалось то все б складалось добре. Всі так гарно обговорили вчителів. зробили їх магнатами. Краще придивіться добре до суддів, прокурорів, депутатів та різних мажорів
Педагог Показати IP 21 Травня 2015 11:38
Як всі люблять рахувати чужі гроші! Не носіть ви ті подарунки, раз не принесете другий, може задумаються! Є ще відповідні органи які займаються питаннями хабарництва, зверніться туди! Одного прилякають, другого, а третій задумається чи щось брати! У Цьому питанні все залежить від вас, шановні батьки! І якість освітніх послуг, які надаються вашим дітям теж контролюйте пишіть скарги! Правда у нас в країні це рідко дає результати, але ж не треба мовчати. треба створювати резонанас !
34 роки в школі Показати IP 13 Січня 2016 19:34
Відповідаю дописувачу , який "озолотив" учителя. Я за свої 34 роки не отримувала хабарів , за подаровані квіти , вибачте, цукерки купувала на більшу суму. Якщо ви дарували золото , то й ставте собі запитання. Не буде у нас нормальної держави , поки не повернуться обличчям до проблем освіти. Розумне суспільство , мисляче поки що нікому не потрібне, треба біомаса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus