USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Нардепи ухвалили у першому читанні законопроект про добровільний військовий облік для жінок

21 Вересня 2022 15:48
Верховна Рада ухвалила за основу законопроект № 6482 про добровільний, а не обов’язковий військовий облік жінок.

Про це повідомив його співавтор, народний депутат Максим Бужанський, пише УНН.

«Парламент одноголосно підтримав у першому читанні мій законопроект 6482 про відміну обов’язкової постановки жінок на військовий облік з 1 жовтня 2023 року!» – написав Бужанський.

Читати ще: При взятті жінок на військовий облік враховується і диплом, і фактична професія, – юрист

Як повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, не відповідає дійсності інформація про те, що з 1 жовтня жінки, професії яких є в переліку військово-облікових спеціальностей, мають обов’язково стати на військовий облік. Водночас вона нагадала, що є такі спеціальності, представники яких завжди ставали на облік – наприклад, медики.

Раніше Міноборони оприлюднило наказ про військовий облік для жінок. Він передбачає, що з 1 жовтня цього року жінки, які мають певні спеціальності та/або професії, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Як ми писали, в Україні перенесли створення реєстру жінок-військовозобов’язаних на початок 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олексій Показати IP 21 Вересня 2022 18:51
Де тут гендерна рівність, про яку записано в Стамбульській Конвенції? Це дискримінація чоловіків, за їх гендером, тому що вони повинні ставати на військовий облік примусово. Чому органи які повинні займатись питаннями гендерної рівності не говорять про дискримінацію і негайно не вирішують це питання? Потрібно чоловікам писати заяви до поліції через гендерну дискримінацію. Треба петицію про скасування обов'язкової постановки на військовий облік чоловіків, так як він дискримінує чоловіків за їхнім гендером!
Катерина до Олексій Показати IP 22 Вересня 2022 18:55
А Ви на облік у жіночу консультацію не маєте бажання стати? Ну так щоб вже для повної гендерної рівності.. От як станете, то тоді й поспілкуємось
Людмила Показати IP 1 Січня 2023 20:01
Як добровільно жінці - лікарю хірургічної спеціальності ( на військовому обліку в військоматі стою) потрапити лікарем на передову? Куди звертатись? Чи є вікові обмеження?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus