USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні перенесли створення реєстру жінок-військовозобов'язаних

22 Серпня 2022 15:19
В Україні як у довоєнний час, так і під час війни жінки могли й отримують бойові спеціальності. Проте створення реєстру жінок-військовозобов'язаних перенесли на початок 2023 року.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передає Кореспондент.

«Ми вирівняли гендерне право. І сьогодні жінки мають повне право на добровільній основі підписувати контракт і отримувати будь-які військові спеціальності, що дозволяють освоювати їхні фізичні можливості. Механіком-водієм жінка може бути. А от заряджаючим, я, наприклад, дуже сумніваюся, це важка фізична робота (47 кг снаряд)», – сказав Жданов.

Читати ще: Як діє наказ про військовий облік жінок в умовах воєнного стану: відповідь юриста

Він також додав, що в Україні жінки служать, а також навчаються у військових училищах. Жданов повідомив, що зараз створюють реєстр жінок-військовозобов’язаних.

Читати ще: При взятті жінок на військовий облік враховується і диплом, і фактична професія, – юрист

«Його створення переносять з 1 жовтня на 1 січня у зв’язку з необхідністю поправок у законі. Зменшено кількість військово-облікових спеціальностей для жінок, була пропозиція зробити їх на добровільній основі. Жінка може ставати на облік, може не ставати. Звичайно, це має давати якісь привілеї та мотивацію для того, щоб жінки ставали на облік», – додав експерт.

Читати ще: Військовий облік для жінок: депутат пояснив, як будуть визначати необхідні спеціальності

Раніше Міноборони оприлюднило наказ про військовий облік для жінок. Він передбачає, що з 1 жовтня цього року жінки, які мають певні спеціальності та/або професії, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 22 Серпня 2022 18:10
А чоловіки стають примусово на облік і призиваються на строкову військову службу обов'язково. Тепер питання, чиї права обмежують? Де тут гендерна рівність?
Олексій Показати IP 22 Серпня 2022 18:20
Стамбульська конвенція, яку Україна ратифікувала, ще більше захищає чоловіків від дискримінації за гендерною ознакою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus