USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нардепи з Волині висловились щодо скасування депутатських пільг

9 Квітня 2013 11:20
Народні депутати з Волині відповіли на звернення депутатів Луцької райради щодо скасування пільг та привілеїв, - інформує «Твій місцевий депутат».

24 грудня 2012 року на сесії районної ради прийняли рішення «Про звернення депутатів Луцької районної ради до народних депутатів Верховної Ради України – представників Волинської області у парламенті, щодо скасування депутатських пільг».

Повідомляємо, що текст звернення (з повідомленням про вручення) направили народним депутатам Верховної Ради України – представникам Волинської області у парламенті.

Після завершення трьохмісячного терміну на адресу Луцької районної ради з одинадцяти народних депутатів України відповідь надіслали лише три, а саме Сергій Мартиняк, Степан Івахів, Євген Мельник.

Сергій Мартиняк у своєму листі підтримує необхідність повної ліквідації пільг та привілеїв народних депутатів України. Зокрема, в разі прийняття за основу проекту № 1075, відповідно до Регламенту Верховної Ради України, вносить наступні пропозиції:

- вилучити частини 4, 6, 13, 17, статті 20, які передбачають діючим та колишнім народним депутатам різного роду фінансові гарантії та матеріальну допомогу за рахунок бюджетних призначень;

- щодо транспортного забезпечення народних депутатів (стаття 23) – пропонувати виключити всі норми, крім дозволу для стоянки одного автомобіля на стоянках Верховної Ради України;

- повністю вилучити статтю 35 щодо забезпечення народних депутатів України жилими приміщеннями.

Народний депутат України зазначив, що дискримінаційними та соціально-несправедливими є норми частини 2 статті 32, відповідно до якої в разі недофінансування здійснюються в безспірному порядку списання коштів з рахунків Державної казначейської служби на користь Верховної Ради України.

Також, Сергій Мартиняк повідомив, що дотримуючись принципу рівності усіх громадян у правах і свободах, зокрема щодо права на отримання пільг, особисто відмовився від заробітної плати народного депутата України та спрямував її на благодійність. Крім того, відмовився від отримання будь-яких грошових виплат та компенсацій.

Зокрема, одноразової грошової компенсації для створення належних житлових умов або на строк повноважень депутата службового приміщення, або житлового приміщення для постійного проживання та отримання матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати та транспортного забезпечення.

Степан Івахів у своєму листі висловив свою непохитну позицію. Вважає, що народний депутат України має йти у Верховну Раду України не задля того, аби отримувати блага, а винятково з тим, аби його робота приносила користь людям, які його обрали.

Також народний обранець додав, що з першого дня своєї роботи у парламенті звернувся до керівництва Верховної Ради України з вимогою перераховувати щомісяця свою депутатську заробітну плату на потреби закладів освіти та культури Волинської області як благодійну допомогу. Щомісяця працівники благодійного фонду «Патріот Волині» спільно з територіальними громадами 21 виборчого округу будуть з’ясовувати, куди більш доцільно скеровувати ці кошти.

Євген Мельник у своїй відповіді не обґрунтував свою позицію та не висловив власну думку щодо скасування пільг після розгляду даного звернення для інформування виборців Луцького району та Волинської області. Він лише зазначив, що депутати від об’єднаної опозиції, а саме від ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «Удару» вже підготували та подали три законопроекти про відміну всіх депутатських пільг народним депутатам усіх скликань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
!!:) Показати IP 9 Квітня 2013 13:14
Ой, а де ж решта народних свободівців? Як покричати - так герої, а як монетки у гаманці - так ближчі до тіла...
OrestN до !!:) Показати IP 10 Квітня 2013 14:38
у тебе в голові одні хрущі? об"єднанна опозиція підготувала об"ємний законопроект по цій темі, а саме від ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та «Удару» вже підготували та подали три законопроекти про відміну всіх депутатських пільг народним депутатам усіх скликань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus