USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Наш час збігає»: мама трирічного волинянина благає врятувати сина

10 Серпня 2019 19:07
Трирічний Матвійко із села Козлиничі Ковельського району має важке онкологічне захворювання. Хлопчику видалили чотири пухлини з голови, лишилась п’ята, однак, українські медики не беруться за надскладну операцію. Аби зменшити ріст пухлини та призупинити ріст метастазів, дитина отримує шостий блок хімії. Однак, поки що пухлина не змінила розмірів у кращу сторону. Не без допомоги небайдужих людей батькам Матвійка вдалося назбирати 30 тисяч євро, але для лікування за кордоном потрібно мінімум 50 тисяч.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла мама хлопчика Марія Хвищук.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини повідомляли про Матвійка, у якого виявили важке онкологічне захворювання: десмопластична дулобластома 4 стадії задньої черепної ямки, оклюзійна гідроцефалія. Дитина уже перенесла три операції, під час яких хлопчику видалили чотири пухлини.
І ось сьогодні, 10 серпня, наш журналіст поцікавилася у мами дитини, як же себе почуває Матвій, і чи вдалося батькам назбирати необхідну суму.

На це мама дитини Марія з болем розповіла, що хлопчик все ще лікується в Україні, що ціна дитячого життя – 50 тисяч євро, а у батьків є лише 30-ть:

«Показники аналізів від хімії різко впали, тож наразі Матвійко на стимуляторах. Ми заступили на шостий блок хімії у понеділок, і до сьогодні ще капаємось у київському Національному інституті раку. Все, що ми можемо зробити в Україні – це проводити хіміотерапію, щоб зменшити п’яту пухлину, яка ще залишилась, та призупинити ріст метастазів! В подальшому, якщо вдасться назбирати необхідну суму коштів, сину потрібно буде провести високодозну хіміотерапію з транспланпацією кісткового мозку. Наступним етапом буде променева терапія. На будь-якому етапі лікування шукатимемо можливість видалення пухлини. Але це все залежить від того, як буде діяти подальша хімія на пухлину. На даний момент змін пухлини немає. Все у Божих руках... Зібрали 30 тисяч євро, а потрібно п’ятдесят. Так от ціна за шанс на життя», – плаче жінка.
Марія Хвищук розповіла, що попри пекельну втому, батьки малюка у жодному разі не збираються опускати рук, адже це все ніщо у порівнянні з тим болем, який із дня в день героїчно переносить їх син:

«Скільки болю може витримати людина? А маленька дитина? Серце розривається від розуміння того, які муки пройшла наша кровинка і скільки всього ще попереду. Ми розпочали шостий блок хімії, але Матвій тримається молодцем і дякує усім вам за небайдужість. Попадали аналізи, була температура 39,7 ,вводять багато різних ліків, плазму, щоб знизити температуру, прибрати стоматит та підняти показники крові. Капають харчування тому, що Матвійко не хоче нічого їсти. А ще наш хлопчик дуже проситься додому до сестрички, яка на нього дуже чекає. Однак, через важку хворобу наша поїздка додому неможлива! Дякую усім, хто з нами! Дай Бог вам та вашим рідним ніколи не відчути те, що нам доводиться проходити щодня. Будьте завжди здоровими та радійте життю. Повірте, щоденні негаразди – це просто негативні емоції. Цінуйте кожну секунду свого безцінного життя!» – бажає мама Матвійка усім небайдужим.
Для того, аби збільшити Матвійкові шанси на здоров’я, життя та щасливе дитинство без болю та страждань, можна переказати кошти за реквізитами:

5168 7453 0219 8608 (Приватбанк) Хвищук Марія Миколаївна.

5168 7573 9852 7459 USD (Мама) Хвищук Марія Миколаївна

0680274944 мама Маша, 0660881005 тато Сергій
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus