USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Настоятелю луцького храму, громада якого першою в місті перейшла у ПЦУ, Московський патріархат заборонив служіння

19 Травня 2022 10:31
Волинська єпархія Української православної церкви (Московського патріархату) заборонила служіння настоятелю Свято-Благовіщенського храму Луцька Володимиру Літвенчуку.

Про це повідомляє Православна Волинь.

«Протоієрею Володимиру Літвенчуку, настоятелю Свято-Благовіщенського храму м. Луцьк, за грубе порушення присяги священнослужителя указом керуючого Волинською і Луцькою єпархією забороняється у священнослужінні без права Причастя Святих Христових Таїн.
Виписка засідання Єпархіальної Ради Волинської і Луцької єпархії:

Зважаючи на порушення священницької присяги, свідоме ухилення в розкол протоієреєм Володимиром Літвенчуком, просити Священний Синод Української Православної Церкви про позбавлення його священного сану», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, священники із Волинської та Володимир-Волинської єпархій підтримали звернення до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков проти патріарха Кирила, який благословив війська національної гвардії Росії, що є однозначним схваленням війни, яку Російська Федерація розв’язала проти України. Також він є одним з головних ідеологів доктрини «русского мира». Звернення підписали 140 духівників із Волинської області, серед яких – і протоієрей Володимир Літвенчук.

15 травня громада Свято-Благовіщенського храму УПЦ МП разом із настоятелем Володимиром Літвенчуком прийняла рішення про приєднання до Православної Церкви України.

Довідка

Священник, який перебуває під забороною, позбавляється права звершувати священнослужіння. Також такому священнику забороняється звершувати церковні Таїнства (Хрещення, Вінчання, Сповідь). У випадку, якщо заборонений священник і звершив одне з них, Таїнства є недійсними. Окремо слід зазначити, що заборонений у служінні священник не має права благословляти людей та носити ієрейський хрест.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Їжак. Показати IP 19 Травня 2022 10:47
Налякали їжака голою самі знаєте чим. "Догана" від РПЦвУ - це найкраща нагорода для священика, що служить українському народу.
Проти всього русског Показати IP 19 Травня 2022 10:51
То й добре, що перейшов. Звісно якась реакція мала б бути від русскої вертикалі попів. Але так написали "довідку" ніби указ Нафанаїла є легітимним та не порушним. Складається враження, що автор підтримує ці заборони. Насправді ж оскільки священник і парафія не визнають главенства московських попів, то і їх укази вони можуть повністю ігнорувати.
Луцьк Показати IP 19 Травня 2022 11:04
Хай своїм указом заборонять путіну війну в Україні!
лучани Показати IP 19 Травня 2022 12:09
У МП нема Томосу, це несправжня церква. Так що ці заборони не дісні,тільки папір перевели.
Сергій до лучани Показати IP 20 Травня 2022 22:54
А у вашій церкві є томос?))))
Дід Піхто Показати IP 19 Травня 2022 12:18
Поцілуйте кіріла і путіна в зад і підітріться своїми документами, москальський патріархат нелегітимний і ворожив в Україні. Чудова нагорода священнику, тепер вільно може служити волинській Громаді та українському Народу, єдиному Богу рідною і зрозумілою мовою. Тільки зрозуміла молитва дійде до серця людини.
Прокурор Показати IP 19 Травня 2022 13:06
А як же стаття КК УКРАЇНИ "ПРО ПОРУШЕННЯ РІВНОСТІ??"
прокурору до Прокурор Показати IP 19 Травня 2022 17:05
А як же стаття про свободу людини і цінність її життя, майна, яку порушують рашисти? ти в москві спробуй сказати про рівність і заговори українською, або скажи, що ти з української церкви. Буде рівність?
гість до Прокурор Показати IP 21 Травня 2022 01:36
так як стаття кк державна зрада
Анатолій Православні Показати IP 19 Травня 2022 23:23
Як вони можуть заборинити,якщо він вже до них не належить,зняв червоні штанці і дай Боже всім на розум,бо не був замараний КГБшними ,,пітушками''.
Світлана Гураль Показати IP 20 Травня 2022 00:39
Заборонений ким? Це вже не їх пафія,допобачення.Спочатку забороніть рашистам йти і вбивати наших людей, і також ваших прихожан МП, а тоді будемо розводити дискусії.
Віталій Показати IP 20 Травня 2022 15:54
А він клав на них х..анафему

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus