USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська єпархія УПЦ виступає за повну автокефалію

4 Квітня 2022 12:18
Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви звернулися до керуючого єпархією архієпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед священноначалієм питання про повну автокефалію Української Православної Церкви. Такий крок мотивують тим, що патріарх Кирило не засудив факт вторгнення військ Росії, що звершується на адресу українського народу.

Читати ще: Патріарх РПЦ Кирил: молоді росіяни «чинять подвиг», вбиваючи українців

Народний депутат України Ігор Палиця та Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрілися з керуючим Волинською єпархією УПЦ, архієпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом та вікарієм Волинської єпархії, єпископом Камінь-Каширським Афанасієм, щоб обговорити звернення вірян УПЦ у Волинській області та м. Луцьку про порушення питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ та повну незалежність УПЦ.

Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації.

Керуючий Волинською єпархією УПЦ, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл повідомив, що одразу з початком війни Волинська та Луцька єпархії припинили поминати патріарха РПЦ Кирила та різко засудили війну Росії проти України. У храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій моляться за повну перемогу українських військ у війні з РФ, а священнослужителі й віряни здійснюють волонтерське служіння на благо військових, переселенців, лікувальних закладів та міст, що перебувають у стані гуманітарної катастрофи.

Більше того, в окремих храмах УПЦ Волинської та Луцької єпархій на постійній основі працюють волонтерські пункти, а ті храми, що мають підвальні приміщення, одразу почали використовуватись як укриття для всіх охочих.

Також під час зустрічі стало відомо, що на майбутньому соборі представники Волинської та Луцької єпархії УПЦ будуть просити членів собору, щоб в установленому порядку здобути повну незалежність і самостійність Української Православної Церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Іван Показати IP 4 Квітня 2022 12:29
Це буде мудре рішення
Микола Показати IP 4 Квітня 2022 17:10
Це буде дурне рішення! Всі під крило ПЦУ!
Володимир Показати IP 4 Квітня 2022 17:46
В Україні є одна автокефальна церква ПЦУ
Т Показати IP 4 Квітня 2022 18:39
Хай приєднуються до ПЦУ. Московську церкву геть з України!
Ретро Показати IP 4 Квітня 2022 20:02
А чому ж не приєднуться до ПЦУ?
Анонім Показати IP 4 Квітня 2022 21:52
Тому що пцу не канонічна,
Андрій до Анонім Показати IP 4 Квітня 2022 23:39
Сам ти не канонічний, анон
Борис Ів. до Анонім Показати IP 5 Квітня 2022 00:22
Якраз УПЦ МП не існує, як окрема церква, а існує, як звичайна єпархія російської церкви. Є єдина визнана українська церква, якій даровано Томос. Це ПЦУ з предстоятелем митрополитом Епіфанієм. Автокефалію вам москва не дасть, не смішіть православний світ. Ви вже так забрехались, що далі нікуди.
Анна Показати IP 5 Квітня 2022 00:09
всі хто досі не хоче приєднання і вважає єдину Українську церкву не КАНОНІЧНОЮ то оплачу білет у Москву!
До аноніма Показати IP 5 Квітня 2022 08:56
Ти що від життя відстав? Що ти таке городиш?
Коля Показати IP 5 Квітня 2022 14:37
Ніякоі автокефаліі! Тільки законний перехід у ПЦ Украіни, під керівництво митрополита Епіфанія! У нас є Томос!
О.Володимир до Коля Показати IP 7 Квітня 2022 20:41
Моліться за мир і не ворогуйте а Богу відніше як правильно все зробити щоб було добре!! БЕРЕЖИ УСІХ БОЖЕ !
Володимир Показати IP 7 Квітня 2022 20:37
Люди добрі ! Зараз одна мета щоб закінчилася та страшна війна.. Зараз не потрібно робити війну ще і між церквами а молитися усім за мир за перемогу над окупантами які нищуть наш Український народ наші міста села.. Тож давайте не ворогувати а обєднуватися в молитві.. а там Бог управить як далі все буде..бо Без Бога ми ніхто..Храни Вас Боже!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus