USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Настрої інвесторів найпесимістичніші після кризи 2008 року, – Bank of America

21 Липня 2022 08:09
Очікування глобального зростання та корпоративних прибутків впали до рекордно низького рівня, а рівень готівки навпаки рекордно зріс за понад два десятиліття.

Про це свідчить щомісячне опитування менеджерів фондів Bank of America, передає Reuters.

Опитування проводилось з 8 по 15 липня серед майже 300 інвесторів, які контролюють активи в управлінні на загальну суму 800 млрд дол.

Результати продемонстрували «жахливий рівень песимізму інвесторів», який перевершує глибину пандемії COVID-19 і світової фінансової кризи 2008 року.

Зазначається, що інвестори підвищили рівень готівки до понад 6%, що є найвищим показником з жовтня 2001 року. Водночас розподіл акцій впав до рівня, який востаннє спостерігався після краху Lehman Brothers у 2008 році.

Побоювання щодо рецесії зросли до рівня, який востаннє спостерігався у травні 2020 року, а настрої інвесторів залишаються на максимальному «ведмежому рівні».

І хоча три чверті опитаних менеджерів фондів очікують зниження інфляції в наступні 12 місяців, фон залишається «стагфляційним» із високою інфляцією та уповільненням зростання, який підтримує настрої.

Перспектива збереження високої інфляції є наразі найвищим ризиком для світових ринків, за ним слідує глобальна рецесія. Війна Росії проти України опустилась на 5 сходинку серед ризиків

Половина опитаних інвесторів хочуть, щоб компанії зміцнили свої баланси, тоді як менше третини хотіли б бачити більше капітальних витрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus