USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Наступ вагнерівців на Бахмут наближається до кульмінації, – ISW

17 Березня 2023 11:42
Російські сили просуваються в Бахмуті незначно, наступ ПВК «Вагнера», ймовірно, наближається до кульмінації, йдеться у зведенні Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW вважають, що російські сили зараз домагаються в Бахмуті лише незначних тактичних успіхів.

Інститут також цитує представника ЗСУ Сергія Череватого, за словами якого за останній день військові РФ зробили 42 спроби атак у районі Бахмута.

«Відносно невисокий темп російських атак в Бахмуті і біля нього 16 березня, разом з відносно невеликим числом заяв Росії про просування або захоплення території в цьому районі, підтверджує оцінку ISW від 15 березня про те, що наступ ПВК «Вагнер» на Бахмут, ймовірно, наближається до кульмінації», – пишуть експерти.

Стверджується, що РФ продовжує обмежені наступи в західній частині Донецької області, біля міста Вугледар, розташованого в 30 км від Донецька. Однак, на думку аналітиків, новий великий наступ у цій ділянці в найближчому майбутньому малоймовірний.

«ISW раніше говорив про вкрай жалюгідний стан сил російських військ, які діють біля Вугледара, і дуже малоймовірно, що значно постраждала морська піхота і частини Східного військового округу, які зараз знаходяться на заході Донецької області, зможуть у найближчому майбутньому відновити тут наступальні операції», – пише ISW.

16 березня РФ продовжила штурмувати Бахмут, але всі спроби окупантів були українськими силами відбиті. У зведенні Генштабу також повідомляється, що загарбники намагалися прорватися на Лиманському і Куп’янському напрямках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus