USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наступний крок – навчання школярів: у Луцьку вчителі навчалися керувати грошима. Фото

5 Квітня 2023 15:59
В обласному центрі Волині завершився перший етап проєкту «Фінансова грамотність для школярів», який організували Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцька міська рада. Під час проєкту вчителі опановували гру «Життєвий капітал», яка передбачає тренування навичок ефективного використання свого часу, активів, компетенцій та інших життєвих функцій. Наступним же етапом стане навчання учнів безпосередньо у школах.

Сьогодні у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася фінальна гра та вручення вчителям сертифікатів та наборів ігор «Життєвий капітал» для їхніх шкіл.
Навчання вчителів тривало два місяці, однак, як розповів тренер гри «Життєвий капітал» Андрій Касянчук, спочатку вони поставилися до навчання з певною недовірою, адже для них все було нове.

«З кожною грою вчителі відчували себе фінансово грамотнішими. Вони почали робити перші внески, хтось брав перші кредити. Гра переплітається з життям, тому те, що вони робили під час гри, почали реалізовувати в житті. Вчителі просто у захваті, вони дуже спрогресували з часу першої гри», – зазначив Андрій Касянчук.
Отримання сертифікатів вчителями – це лише екватор. Далі протягом двох місяців ігри триватимуть у школах серед учнів. Тепер роль ведучих виконуватимуть вчителі, які бачитимуть, наскільки навчання фінансової грамотності в ігровій формі «заходитиме» учням.

Читати ще: Керуй грошима: у Луцьку стартував проєкт «Фінансова грамотність для школярів»
Педагог-організатор ліцею №24 Дмитро Литвинюк зауважив, що йому гра «Життєвий капітал» дуже сподобалася, завдяки ній він навчився багатьом речам, які стосуються фінансів, інвестування та створення власного капіталу. Оскільки шкільна програма не передбачає навчання фінансової грамотності, він сподівається передати учням свої знання, які отримував протягом проєкту. А навчання через гру «Життєвий капітал», на його переконання, полегшить це завдання.
Вчитель математики ліцею №5 Світлана Касперська вирішила взяти участь в проєкті, аби вдосконалити свої знання з фінансової грамотності, зрозуміти рентабельність великих грошей та чи варто сьогодні вкладати їх. Отриманий досвід вона сподівається передати дітям у своїй школі, адже фінансова грамотність сьогодні дуже актуальна. Чимало людей хочуть вкладати гроші за кордоном, однак, на думку Світлани Касперської, фінанси потрібно вкладати в нашу економіку – це наблизить нашу перемогу. З її слів, одинадцятикласники вже цікавилися, коли ж вони самі зможуть зіграти у «Життєвий капітал», навіть підготовка до майбутнього складання НМТ їм не завада.
Читати ще: Гроші роблять гроші: луцьких школярів учитимуть інвестувати і примножувати капітал

У вітальному слові голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що їй надзвичайно приємно бачити таку велику кількість учасників проєкту, адже на його початку достеменно не знали, як педагоги сприймуть навчання з фінансової грамотності.

«Дуже сподіваюся, що отримані знання вам знадобляться для того, аби передати їх учням. Хочеться вірити, що така форма навчання школярам сподобається. Саме для того ми й починали проєкт «Фінансова грамотність для школярів». Наші учні повинні отримувати якісні знання, аби бути успішними в майбутньому та робити все, щоб і наша країна була успішною», – переконана Катерина Шкльода.
Заступниця міського голови Ірина Чебелюк наголосила, що в Луцькій громаді найкращі педагоги, які постійно прагнуть до розвитку.

«Щороку до вас приходять інші учні, змінюються вимоги до педагога. Якщо вчитель не зможе утримувати увагу учня на найбільш цікавому, то він втрачає кваліфікацію. Я переконана, що у нашій громаді тільки кваліфіковані педагоги. Тому я дякую Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за навчання, яке дало можливість педагогам отримати нові знання. Бажаю вам успіху та натхнення у навчанні учнів фінансової грамотності», – звернулася до педагогів Ірина Чебелюк.
Після вітальних слів вчителі, які пройшли навчання фінансовій грамотності через гру «Життєвий капітал», отримали відповідні сертифікати.
Також школи отримають примірники гри, аби керувати грошима навчалися і учні.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus