USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

НАТО не вважає блефом скупчення військ РФ біля кордонів України, – генсек

27 Листопада 2021 22:56
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не вважає блефом концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Про це він заявив у коментарі німецькому виданню Welt am sonntag, пише Українська правда.

«Вдруге цього року ми бачимо, що Росія зібрала тисячі військовослужбовців на кордоні з Україною. Це включає військову техніку, таку як танки, артилерія та безпілотники, а також сухопутні війська.

Я не можу міркувати про наміри Росії. Але ми бачили, що Росія раніше застосовувала насильство проти своїх сусідів. Тому ми не можемо вважати, що це просто блеф», – наголосив Столтенберг.

Він заявив, що НАТО продовжуватиме підтримувати Україну «політично і практично», щоб країна могла захистити себе від агресії.

Союзники, за словами Столтенберга, ясно дали зрозуміти, що «будь-які подальші агресивні дії матимуть серйозні наслідки».

«Я закликаю Росію до деескалації напруженості. Водночас ми залишаємося відкритими для діалогу з Росією. Коли напруженість висока, діалог іще важливіший», – сказав він.

Нагадаємо, що 30 жовтня The Washington Post повідомило про те, що чиновники в Сполучених Штатах Америки і Європі стривожені через те, що російські війська вкотре починають накопичуватися біля кордонів України.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону і на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Росія продовжує методично перекидати до українського кордону війська. Зокрема, фіксується перекидання великої кількості основних бойових танків Т-80У. Ці танки застосовуються для прямого бойового контакту з супротивниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 28 Листопада 2021 06:10
нато кругом лізе але всім керує..як сшасти брехливі
Анонім до Я Показати IP 28 Листопада 2021 11:17
Нато Крим окупував і розпочав війну на донбасі?
Не зелений сцикун Показати IP 28 Листопада 2021 09:46
Як уже дістали з такими новинами. Щодня якісь статті на цю тему. Ми 8 років воюємо, і 8 років повинні бути готовими до поглиблення конфлікту. Подбати про готовність мають відповідні служби та зелений сцикун, який би дано мав вийти перед людьми і принаймі зняти напругу зі словами, що ми прораховуєм та готові до таких сценаріїв. Редакція, не вбивайте такими новинами морально слабких людей то війною, то новими штамами, то цінами, то рлатіжками. Таке враження, що йде навмисне нагнітання.
Всезнайко Показати IP 28 Листопада 2021 14:34
NATO нам не надо!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus