USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

ОБСЄ розмістить своїх спостерігачів на кордоні з Україною

24 Липня 2014 17:14
16 своїх спостерігачів розмістить ОБСЄ на російських пунктах пропуску "Донецьк" і "Гуково" у Ростовській області на кордоні з Україною, - інформує ТСН.

Про це повідомили в департаменті інформації МЗС РФ. Рішення про розміщення спостерігачів постійна рада ОБСЄ прийняла після десятиденних переговорів, - йдеться у повідомленні.

В Україні відреагували на ініціативу Росії. МЗС звинуватило РФ у спробах дезорієнтувати спостерігачів ОБСЄ.

При цьому російські дипломати наголошують, що "Росія запросила спостерігачів ОБСЄ, не чекаючи виконання умови про припинення вогню на Сході України", про яку йдеться в Берлінській декларації міністрів закордонних справ Німеччини, Росії, Франції й України від 2 липня. "Цей жест доброї волі ми проявили у відповідь на звернення німецької сторони і в прагненні сприяти припиненню кровопролиття і врегулюванню внутрішньоукраїнського збройного конфлікту", - говориться у повідомленні російського МЗС.

Окрім того, в МЗС РФ розраховують на швидке прибуття спостерігачів ОБСЄ до зазначених пунктів пропуску. "Сподіваємося, що їхній об'єктивний моніторинг ситуації на російсько-українському кордоні допоможе доведенню до світової спільноти правдивої інформації та створенню сприятливих умов для швидкого припинення військового протистояння на сході України", - йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus