USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

НАТО проведе навчання з ядерного стримування одночасно з Росією

16 Жовтня 2022 06:45
У понеділок НАТО починає навчання з ядерного стримування в Європі Steadfast Noon, в яких візьмуть участь 60 літаків з 14 країн.

Для участі в навчаннях США надішлють ядерний бомбардувальник B-52, передає УНІАН з посиланням на «Голос Америки».

«Ці навчання допоможуть переконатись, що можливості ядерного стримування Альянсу захищені, ефективні й залишаються в безпеці», – заявила речниця НАТО Оана Лунгеску.

Читати ще: «Путін діє ірраціонально»: міністр оборони Британії дав прогноз, чи піде РФ на застосування ядерної зброї

В Альянсі підкреслили, що навчання є регулярними і не пов'язані з будь-якими подіями в світі.

Наприкінці жовтня Росія зазвичай проводить власні ядерні навчання «Гром». США будуть стежити за цими російськими навчаннями, заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі. Навчання включають масштабні маневри стратегічних ядерних спроможностей, а також запуски ракет.

Читати ще: Ядерний шантаж Путіна: експерт розповів, як диктатор може вдарити по Україні

«Росія, ймовірно, вважає, що ці навчання допоможуть їй показати свою силу, особливо з огляду на нещодавні події, але ми знаємо, що російські ядерні підрозділи активно тренуються у цей час року», – сказав Кірбі.

Попри заяви Путіна, у Білому домі не бачать «жодних ознак того, що Путін ухвалив рішення застосувати зброю масового знищення або тактичну чи іншу ядерну зброю».

«Ми не бачимо жодних ознак того, що його збройні сили готуються до такого використання. І я лише додав би, що ми також наразі не бачимо нічого, що дало б нам підстави змінити нашу стратегічну позицію», – сказав Кірбі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus