USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Путін діє ірраціонально»: міністр оборони Британії дав прогноз, чи піде РФ на застосування ядерної зброї

3 Жовтня 2022 13:25
Застосування Кремлем ядерної зброї у війні проти України дуже малоймовірне, однак повністю відкидати таку можливість не варто. Адже російський президент Володимир Путін вже досить тривалий період діє ірраціонально.

Водночас стримувальним фактором для Кремля у питанні ядерного удару може бути пересторога з боку Індії та Китаю, яких Путін вважає союзниками Росії, вони чітко дали російському диктатору зрозуміти, що використання ядерної зброї є неприйнятним. Про це у ході партійної конференції консерваторів у Великій Британії заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес, пише Obozrevatelіз посиланням на Evening Standard.

У своєму виступі Воллес зазначив, що вважає застосування Путіним ядерної зброї проти України дуже малоймовірним, але російський диктатор діє нераціонально, тож повністю виключати цей ризик не варто.

Читати ще: Ядерний шантаж Путіна: експерт розповів, як диктатор може вдарити по Україні

Воллес констатував: попри те, що використання ядерної зброї є частиною російської військової доктрини, це буде неприйнятним для союзників Москви з Індії та Китаю. Про це, зазначив Воллес, під час зустрічей з Путіним у рамках саміту ШОС індійський прем'єр Нарендра Моді та лідер КНР Сі Цзіньпін кремлівського диктатора попередили і «дуже чітко дали зрозуміти, що є прийнятним, а що – неприйнятним».

Бен Воллес додав, що дії російського лідера, від атаки з нервово-паралітичною речовиною в британському Солсбері, якою у 2018 році отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку,

до вторгнення в Україну, були повністю ірраціональними, тому зовсім ядерні ризики відкидати не варто.

Читати ще: В ЄС вважають, що Путін, говорячи про ядерну зброю, не блефує

Водночас у Британії продовжують попереджати Москву про наслідки можливого застосування тактичної ядерної зброї. Так, міністр безпеки Британії Том Тугендхат заявив, що заклик глави Чечні Рамзана Кадирова до Москви застосувати ядерну зброю малої потужності в Україні може стати «рішенням із дуже серйозними наслідками».

«Цілком ясно, що майже для кожної країни у світі ядерна зброя була надзвичайним табу протягом десятиліть, і зміна цього була б трагедією для всіх нас», – сказав він у ході конференції.

Читати ще: «Може бахнути просто там»: Резніков каже, що до стану ядерної зброї РФ багато питань

На запитання, чи може він передбачити повернення Путіна в лоно міжнародного життя в довгостроковій перспективі, Тугендхат сказав: «Я був би здивований».

«Ніколи не говори ніколи, але президент Путін виклав порядок денний і шлях, який не передбачає жодних переговорів», – переконаний міністр безпеки Британії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus