USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Навальний опублікував фото з лікарні та розповів, як відновлюється після отруєння

19 Вересня 2020 13:52
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз проходить лікування в німецькій клініці Шаріте, розповів, як проходить його відновлення після отруєння.

Спочатку після виходу з коми він не впізнавав людей і не розумів, як розмовляти, написав політик у своєму Instagram, повідомляє НВ.

«Щоранку до мене приходив лікар і говорив: «Олексій, я приніс дошку, давайте придумаємо, яке на ній написати слово». Це приводило мене в розпач, бо хоч я вже і розумів в цілому, чого хоче доктор, але не розумів, де брати слова. В якому місці голови вони виникають? Де знайти слово і як зробити так, щоб воно щось означало? Все це було рішуче незрозуміло. Втім, як висловити свій відчай, я теж не знав і тому просто мовчав. І це я ще описую пізній етап, який сам пам’ятаю», – поділився подробицями Навальний.

На фото, опублікованому політиком, видно, що він самостійно спускається сходами.

«Зараз я хлопець, у якого тремтять ноги, коли він йде сходами, але зате він думає: «О, це ж сходи! Ними піднімаються. Мабуть, треба пошукати ліфт». А раніше б просто тупо стояв і дивився», – написав Навальний.

Також опозиціонер подякував лікарям берлінської клініки Шаріте за надану йому допомогу.

«Вони перетворили мене з «технічно живої людини» в того, хто має всі шанси знову стати Вищою Формою Істоти Сучасного Товариства – людиною, яка вміє швидко гортати Інстаграм і без роздумів розуміє, де ставити лайки», – пожартував він.
Переглянути цей допис в Instagram

Давайте расскажу, как идёт мое восстановление. Это уже ясная дорога, хоть и неблизкая. Все текущие проблемы вроде того, что телефон в моих руках бесполезен, как камень, а налить себе водички превращается в целый аттракцион, - сущая ерунда. Объясню. Совсем недавно я не узнавал людей и не понимал, как разговаривать. Каждое утро ко мне приходил доктор и говорил: Алексей, я принёс доску, давайте придумаем, какое на ней написать слово. Это приводило меня в отчаяние, потому что хоть я уже и понимал в целом, что хочет доктор, но не понимал, где брать слова. В каком месте головы они возникают? Где найти слово и как сделать так, чтобы оно что-то означало? Все это было решительно непонятно. Впрочем, как выразить своё отчаяние, я тоже не знал и поэтому просто молчал. И это я еще описываю поздний этап, который сам помню. Сейчас я парень, у которого дрожат ноги, когда он идёт по лестнице, но зато он думает: «о, это ж лестница! По ней поднимаются. Пожалуй, надо поискать лифт». А раньше бы просто тупо стоял и смотрел. Так что много проблем ещё предстоит решить, но потрясающие врачи университетской Берлинской клиники «Шарите» решили главную. Они превратили меня из «технически живого человека» в того, кто имеет все шансы снова стать Высшей Формой Существа Современного Общества, - человеком, который умеет быстро листать инстаграм и без размышлений понимает, где ставить лайки.

Допис, поширений Алексей Навальный (@navalny)

Нагадаємо, Навальний був госпіталізований без свідомості з літака в Росії 20 серпня. Пізніше його перевезли до Берліна, де заявили, що він був отруєний речовиною з групи «Новичок».

7 вересня в клініці повідомили, політика вивели зі штучної коми, його стан покращився. Його почали поступово відключати від штучної вентиляції легенів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus