USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Навіщо у Ковелі купили кави на майже 98 тисяч: пояснення мера

30 Січня 2023 22:48
Нещодавно виконавчий комітет Ковельської міської ради закупив кави на загальну суму майже 98 тисяч гривень. За словами ковельського міського голови Ігоря Чайки, у громаді активно обговорюється неправдива інформація про те, що нібито працівники міськради купили цю каву для власних потреб.

У зверненні до громадян мер роз’яснив, навіщо потрібно стільки кави.

За його словами, виконком міської ради не купував цю каву для власного використання. На платформі Prozorro чітко вказаний предмет закупівлі – «На пункт незламності».

Як пояснює Ігор Чайка, куплено 1100 упаковок, в яких 30 000 стіків кавового напою, а в громаді проживає понад 70 тисяч мешканців.

«Згідно з вимогами, ми маємо забезпечити гарячими напоями, зокрема, там чітко вказано: кава, чай – пункти незламності. Їх зобов’язані розгорнути протягом 24 годин у разі блекауту. Навряд чи вдасться забезпечити ті 14 пунктів незламності, які ми передбачили на випадок блекауту, всім необхідним, якщо не закупити заздалегідь, що ми й зробили», – йдеться у відеозверненні.

Він зазначає, що розгортання пунктів незламності – це не забаганка міської влади, а вимога урядових документів. Зокрема, у постанові Кабінету Міністрів України зазначається, що саме органам місцевого самоврядування та керівникам суб’єктів господарювання рекомендовано забезпечити функціонування пунктів незламності.
«Всі до одного кавові стіки наразі зберігаються на випадок надзвичайної ситуації і жоден ще не був використаний. Дасть Бог, і така ситуація не настане. Тоді вип’ємо її разом, коли здобудемо Перемогу», – додав мер Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 30 Січня 2023 23:13
для зігрівання чай більш ефективний
пес Патрон Показати IP 31 Січня 2023 06:52
довбо...и

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus