USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Найдорожче кіно зняли волиняни: 10 найочікуваніших українських фільмів 2021 року

30 Січня 2021 23:16
2021-й обіцяє багато крутих українських кінопрем’єр. На екрани вийде один з найдорожчих фільмів в історії українського кіно – стрічка «Довбуш», головними творцями якої є волиняни – режисер Олесь Санін та оператор-постановник Сергій Михальчук.

Десятку найбільш очікуваних картин, про які обов’язково будуть говорити найближчим часом, опублікувало видання Сьогодні.Lifestyle.

«Довбуш»
Режисер: Олесь Санін

Ще задовго до свого виходу історико-пригодницька драма Олеся Саніна встигла наробити галасу. Адже «Довбуш» – один з найдорожчих фільмів, які були зняті в історії українського кіно. За словами режисера, фінальний бюджет стрічки становить близько 100 млн грн.

Дія драми «Довбуш» розгортається у першій половині XVIII століття в Карпатських горах. Саме тут Олекса Довбуш живе, любить і бореться за долю свого народу. Картина зображує життя Довбуша на основі українських і польських документів. Але режисер фільму Олесь Санін запевняє, що це буде сучасна і актуальна картина.

«Сторонній»
Режисер: Дмитро Томашпольський

Фільм «Сторонній» ще не дістався до широких українських екранів, а вже встиг побувати на 20 міжнародних кінофестивалях: від Південної Кореї, Канади і США до Колумбії, Норвегії та Португалії. Кінокартина отримала 11 нагород.

Судячи з усього, міжнародному журі сподобалася містична стрічка з кількома сюжетними лініями. В одній з них йдеться про команду з синхронного плавання, яка несподівано зникає під водою під час виступу в басейні. У другій – з ванної кімнати без вікон і з закритими дверима зникає пацієнтка санаторію. Справу розслідує інспектор Глуховська, у якої за всю кар’єру не було жодної нерозкритої справи. Любителі містики і горорів не залишаться байдужими.

«Клондайк»
Режисер: Марина Ер Горбач

Киянка Марина Ер Горбач вже знайома глядачам ОМКФ. У вересні її спільна з Мехметом Бахдиром робота «Омар і ми» була доступна для онлайн-перегляду в програмі «Фестиваль фестивалів» 11-го ОМКФ.

Нова картина режисерки «Клондайк» пов’язана з однією із найдраматичніших подій останніх років – катастрофою літака рейсу МН-17, яка сталася в липні 2014 року. Соціальна драма зосереджується на житті сім’ї, перед якою постало питання, чи можливе спільне майбутнє у людей з різним минулим.

«Із зав’язаними очима»
Режисер: Тарас Дронь

Психологічна спортивна драма «Із зав’язаними очима» перемогла на Варшавському кінофестивалі. Є надія, що у 2021 році її побачить і український глядач.

Дія фільму розгортається після закінчення війни на сході України. У центрі сюжету – Юля, боєць змішаних єдиноборств, яка втратила на війні нареченого. Вона йде зі спорту і намагається скинути з себе роль вдови військового, яку нав’язує оточення.

Цікаво, що сценарій фільму створений на основі реальної історії. А виконавиця головної ролі Марина Кошкіна виконала всі бої без дублерів, оскільки пів року проходила спеціальну підготовку.

«Цей дощ ніколи не закінчиться»
Режисер: Аліна Горлова

Документальна картина Аліни Горлової переносить глядачів у подорож з 20-річним Андрієм Сулейманом. Коли хлопець був підлітком, його сім’я приїхала в Україну, тікаючи від війни в Сирії. Незабаром на сході України починаються бойові дії і Андрій стає волонтером Червоного Хреста. Але після смерті батька хлопець вирішує поховати його на батьківщині. Туди з героєм вирушає вся знімальна група фільму.

За словами режисера Аліни Горлової, часом їм доводилося ризикувати життям заради зйомок, які тривали чотири роки.

«Погані дороги»
Режисер: Наталія Ворожбит

Для драматургині Наталії Ворожбит кіно – не нова територія. Вона написала сценарії кількох фільмів, але режисером стала вперше. Власне, «Погані дороги» – це екранізація однойменної п’єси Наталі. Стрічку вже побачили глядачі на Венеційському кінофестивалі, де кінострічка отримала приз як «найбільш інноваційний фільм конкурсу».

«Погані дороги» складаються з п’яти новел про жителів Донбасу і про військових, життя яких триває по обидва боки від лінії розмежування. У кожній історії розкриті різні аспекти абсурдності буття. Водночас всі новели так чи так об’єднанні темою доріг.

На жаль, цей фільм став однією з останніх робіт відомого продюсера Юрія Мінзянова, який в листопаді минулого року пішов від нас.

«Носоріг»
Режисер: Олег Сенцов

Вперше про проєкт почули ще у 2013 році, коли фільм отримав державне фінансування, але через незаконне ув’язнення режисера виробництво картини відклали. Після звільнення з російської колонії Олег Сенцов взявся за знімання стрічки і в 2021 році її нарешті можуть побачити глядачі.

«Носоріг» переносить нас назад в 90-ті. Герой повертається в спогади про бандитизм і його руйнівну дію на сім’ю і життя людини. Кримінальна драма Олега Сенцова піднімає саме той соціальний аспект, який знову стає актуальним, враховуючи сьогоднішній порядок денний.

«Стоп-Земля»
Режисер: Катерина Горностай

29-річну Катерину Горностай вважають однією з найперспективніших українських авторок завдяки її особливому стилю та манері знімань. Режисерка відштовхується від правдивого зображення, передаючи життя без награності.

У фільмі «Стоп-Земля» задіяні непрофесійні актори, адже таким чином ефект переконливості стає більш потужним. Для цього до проєкту залучили школярів, які протягом кількох тижнів навчалися мистецтву гри.

Але перш за все це історія про переживання, яким підвладні підлітки, про дружбу, кохання і про себе в цьому світі.

«Відблиск»
Режисер: Валентин Васянович

Минулого року ім’я Валентина Васяновича стало знайоме багатьом українцям. Його потужна і безжальна антиутопія «Атлантида» не залишила байдужим нікого. Спочатку фільм став найкращим на Венеційському кінофестивалі у секції «Горизонти» в 2019-му, а восени отримав «Золотого Дюка» 11-го ОМКФ.

Новий фільм режисера «Відблиск» брав участь в Berlinale Co-production Market в межах 70-го Берлінського кінофестивалю, де став одним з найкращих проєктів.

У фільмі увага зосереджується на темі смерті. Герої знайомляться з поняттям обмеженості людського життя та його усвідомленням.

«Я і Фелікс»
Режисер: Ірина Цілик

Ще не вляглися емоції від документального фільму Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин», а режисерка майже готова представити свій ігровий повнометражний дебют «Я і Фелікс». Власне, Ірина Цілик взялася за екранізацію ще неопублікованого роману Артема Чеха «Хто ти такий?».

Дія фільму «Я і Фелікс» розгортається у 90-х. Саме на цей період припало дорослішання хлопчика Тимофія. Бунтівні часи, коли панували кримінал, беззаконня і бідність, показані крізь призму дитячого світосприйняття, що викликає великий інтерес до фільму.

Це аж ніяк не повний перелік того, що варто встигнути побачити в 2021 році, адже в прокат має вийти копродукціонний трилер «Пік страху», спортивна біографічна драма «Пульс», байопік «Інший Франко», лауреат «Призу глядацьких симпатій» 11-го ОМКФ «Віктор_Робот» і багато інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кіноман Показати IP 31 Січня 2021 08:51
Ух ти - Холівуд відпочиває!!! Зали будуть переповнені, буде аншлаг, особливо на фільм Сенцова :)))
Бідні люди з Китаю до кіноман Показати IP 31 Січня 2021 20:34
Відпочиває, відпочиває. А яких вже "аншляків" слід очікувати від відверто знятої туфти михальчуками з саніними -- вже уявляю! Ну нічого, зате розпиляли пацани з 10-го "Ве" 100 лімонів. Просто молодці!
Корінний лучанин Показати IP 31 Січня 2021 10:38
^нейочикуваних"ким??? А-хв-ха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus