USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Найкраща медицина у світі у Сінгапурі та Гонконзі, – Bloomberg

22 Вересня 2018 19:29
Згідно з даними дослідження, підготовленого Bloomberg, найкраща та найбільш ефективна система охорони здоров’я у світі у китайському місті Гонконг. Україна до рейтингу Bloomberg не увійшла.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на Bloomberg.

Там зазначають, що проводили оцінку систем охорони здоров’я за критеріями вартості медицини (у доларах на рік) та середньої очікуваної тривалості життя.

За результатами дослідження, найбільш ефективною медицина виявилась у Гонконгу. Там середня очікувана тривалість життя склала 84,3 роки, а на охорону здоров’я громадяни міста витрачають близько 2,22 тисячі доларів. Частка медичних витрат складає близько 5,7% від ВВП території. Зазначимо, що Гонконг очолює рейтинг вже другий рік поспіль.

Друге та третє місця рейтингу зайняли Сінгапур та Іспанія відповідно.

Крім цього, серед найкращих систем охорони здоров’я у Європі лідирує Італія, яка, за даними Bloomberg, є найздоровішою країною світу.

Найбільше покращила свою позицію у рейтингу медицина Таїланду. Так, ця країна підійнялась у рейтингу одразу на 14 позицій.

Польща у рейтингу посіла 24 місце, а Росія — 53. Однією з найменш ефективних систем охорони здоров’я, за версією Bloomberg, є американська, де на медицину витрачають близько 16,8% від ВВП, а кожному громадянину вона обходиться у понад 9,5 тисяч доларів на рік. При цьому, середня очікувана тривалість життя у США складає 78,7 років.

Україна до рейтингу Bloomberg не увійшла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus