USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Найпопулярніші спеціальності й додатковий набір: підсумки вступної кампанії на Волині

19 Жовтня 2023 20:42
На Волині підбили підсумки вступної кампанії-2023. Від вступників заклади освіти області отримали понад 40 тисяч заяв.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк, пише Суспільне. З її слів, цього року заклади профосвіти області виконали регіональне замовлення на 91%, державне – на 70%.

Посадовиця зазначила, що практично в усіх закладах фахової передвищої та вищої освіти наразі оголошено додатковий набір на вступ за контрактом. Тобто вступники, які не змогли подати заяву до 31 липня, можуть ще вступити на контракт до 30 листопада.

Серед найпопулярніших спеціальностей у волинських вишах – комп’ютерні науки, менеджмент, право, інженерія програмного забезпечення та філологія.

Читати ще: Лесин виш підписав договір про дуальну освіту з педагогічним коледжем

«Лідерами за кількістю заяв від вступників є Волинський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет», – сказала Наталія Матвіюк.

Під час вступної кампанії до волинських профтехів найбільшу кількість заяв подали на такі спеціальності: кухар, кондитер, тракторист-машиніст с/г виробництва, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, водій автотранспортних засобів, слюсар-ремонтник, майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів, електрозварник ручного зварювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 19 Жовтня 2023 21:55
А ДЕ ГОТУЮТЬ ШАХРАЇВ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus