USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Найстрашнішу серійну вбивцю» Австралії випустили після 20 років в’язниці, бо вчені довели, що вона невинна

6 Червня 2023 23:46
20 років тюрми за хибним звинуваченням – в Австралії помилували жінку, яку вважали «найстрашнішою серійною вбивцею країни».

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Кетлін Фолбігг потрапила до в’язниці за вбивства чотирьох своїх малолітніх дітей. Прямих доказів, що вона їх занапастила, як-от слідів задушення, не було. Жінка ж не визнавала себе винною.

Двоє синів і дві доньки Фолбігг померли впродовж 10 років. Їм було від 19 днів до 19 місяців. Прокуратура вирішила, що доказом провини жінки могли бути записи в її щоденниках, де вона звинувачує себе в смерті дітлахів.

Проте друзі Фолбігг та команда науковців змогли довести, що жінка невинна. Вчені проаналізували ДНК дітей і мами, і дійшли висновку – доньки засудженої потерпали від рідкісної генетичної хвороби, яка може спричинити раптову зупинку серця. А сини – мали іншу генетичну мутацію, яку пов’язують із виникненням епілепсії в мишей.

Із новими доказами Кетлін Фолбігг помилували після 20 років тюрми. Тепер вона на волі.
«Вона наполягала на своїй невинуватості з самого початку. Кетлін Фолбігг була засуджена на підставі випадкових доказів. Ніколи не було фактичних судово-медичних чи патологічних свідчень, щоб стверджувати, що дітей душили або що вона вчинила ті злочини, за які її засудили», – каже депутатка парламенту штату Новий Південний Вельс Сью Хіггінсон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus