USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Назвали ім'я луцького судді, якому оголосили про підозру

14 Листопада 2016 20:32
Прокуратура оголосила про підозру у скоєнні правопорушення судді Луцького міськрайонного суду Олегу Ющуку.

Про це на своїй сторінці у соцмережі написала журналістка Оксана Должко.

Нагадаємо, суддю Луцького міськрайонного суду підозрюють у постановленні завідомо неправосудної ухвали.

“Цей суддя – ну дуууже відомий на Волині. Саме він судив екс-мента Олександра Волошина за п’яну бійку, а ще – виправдав власника магазину шкіри та хутра, що збив на смерть дідуся-велосипедиста та навіть не позбавив горе-водія права керування транспортними засобами. Мова про Ющука Олега.

Додам кілька цитат з судових ухвал по справі Ющука:

“Ющук Олег під час розгляду клопотання прокурора міста Луцька про застосування щодо затриманого, який вчинив особливо тяжкий злочин за межами України, тимчасового арешту постановив 12 жовтня 2015 року завідомо неправосудну ухвалу про відмову в задоволенні клопотання, яка скасована апеляційним судом, як незаконна та прийнята з порушенням вимог чинного процесуального закону та міжнародних договорів про співробітництво у кримінальних справах.

Відмовляючи в задоволенні клопотання прокурора про тимчасовий арешт ОСОБА_4, суд першої інстанції постановив судове рішення в порушення вимог Мінської конвенції «про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і сімейних і кримінальних справах».

“Допитана в якості свідка старший прокурор прокуратури міста Луцька показала, що слідчий суддя Ющук О.С., незважаючи на її доводи щодо обґрунтованості клопотання та названі нею виключні підстави та беззаперечні аргументи щодо задоволення даного клопотання, відмовив у його задоволенні.

Свідок зазначила, що розгляд клопотання тривав орієнтовно 15 хвилин, а також зазначила, що наскільки вона пригадує, то слідчий суддя Ющук після проведення своєрідних судових дебатів, без виходу до нарадчої кімнати, проголосив ухвалу про відмову в задоволенні клопотання”.

А ось, власне, текст тої самої ухвали, з якою Ющук потрапив у немилість прокуратури:

“Прокурор м. Луцька звернувся до Луцького міськрайонного суду Волинської області із клопотанням про застосування тимчасового арешту відносно громадянина Білорусії на 40 діб до надходження запиту про його видачу від компетентних органів Респубілки Білорусь.

З клопотання вбачається, що 10.10.2015 року в порядку статті 208 КПК України працівниками УКР УМВС у Волинській області затримано громадянина Білорусії, який розшукується СУ управління Слідчого комітету Республіки Білорусь для притягнення до кримінальної відповідальність за вчинення злочину (розбій, поєднаний з проникненням, з метою заволодіння майном в особливо великому розмірі)

Постановою СУ управління Слідчого комітету Республіки Білорусь від 15.01.2014 року його оголошено в розшук.

Заслухавши думку учасників процесу, суд вважає, що клопотання не підлягає до задоволення.

Враховуючи ті обставини, що ОСОБА_2 хоча і обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого корисливого злочину, однак стороною кримінального провадження в судовому засіданні не доведено підстав для застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тимчасового арешту, не доведено наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що ОСОБА_2 може здійснити дії , передбачені частиною 1 статті 177 КПК України, а також те, що, перебуваючи на волі, може ухилятися від слідства та суду, перешкоджати встановленню обєктивної істини по справі в кримінальному провадженні, продовжувати займатися злочинною діяльністю.

Ухвалив:

В клопотанні прокурора Луцька про застосування тимчасового арешту відносно громадянина Республіки Білорусь відмовити. ОСОБА_2 звільнити з-під варти негайно в залі суду”, – написала Оксана Должко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Душман Показати IP 14 Листопада 2016 21:23
То добра гнида ющук мою справу тяне вже 4 мисяць хотя вси докази йе в повний мири чого тягне питання? Но я перестрахувався и пишов в пркуратуру все розповив мене вислухали дали поради росказали що робити ! и сказали всеж таки вин повинен винести якесь ришення !а тоди вони йому пояснять в яки сроки повинен винести судове ришення и чи воно законне
ВОВК Показати IP 14 Листопада 2016 23:50
Поймал мужик золотую рыбку. Пообещала она ему выполнить любое желание, если отпустит. Подумал мужик и говорит: - Хочу, чтобы все судьи поплыли по этой реке в гробах. - Подумай, - предупреждает рыбка. - Ведь среди них есть и хорошие люди! - Ладно, - говорит мужик. - Пусть хорошие судьи плывут в хороших гробах.
Осман Показати IP 15 Листопада 2016 07:53
Це той суддя який санкцiобувавшие обшуки у кримiналiтетiтiв(за словами Шпиги -20обшукiв).
До осман. до Осман Показати IP 15 Листопада 2016 17:53
І що, це хіба погано, що дав дозвіл поліціянтам попрацювати????.....
123 Показати IP 15 Листопада 2016 09:02
Ющук - то хапуга, який не має нічого святого, а крім того ще п яничка. Гнати його з суду в шию та під зад!
Забороль Показати IP 15 Листопада 2016 09:02
Пам'ятаю, як цей суддя фактично виправдав водія, який вбив автомобілtм дідуся на велосипелі. Жах. Навіщо закони і Верховна Рада, коли є такі судді!
Громадянин 777 до Забороль Показати IP 15 Листопада 2016 11:06
Жодним чином не виправдовуючи чи осуджуючи О.С.Ющука напишу наступне таким писакам, які не розуміють різницю між законодавчою, виконавчою та судовою гілками влади!!!!!!!!!! Взагалі-то не виправдав водія, а визнав винним, однак звільнив від відбування покарання з іспитовим строком, так як це дозволяють відповідні норми закону!!! Сам вирок постановлений у відповідності до законів, які і приймає Верховна рада!!! Окрім того, потерпіла сторона та прокуратура мала право оскаржувати даний вирок в апеляційному порядку....
Теж громадянин до 77 Показати IP 15 Листопада 2016 13:41
Видно, що писала людина, яка знає Ющука. Адже в статті не вказано його ініціалів. Але має бути співрозмірність скоєного і покарання!
Громадянин 777 до Теж громадянин до 77 Показати IP 15 Листопада 2016 17:02
По перше, я і не заперечую того факту, що знаю Ющука через свою професійну діяльність, а по друге, на Волині аж 1 суддя з прізвищем ЮЩУК!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus