USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали країни, в яких можна скласти національний мультитест

1 Квітня 2023 06:18
Проведення основної сесії національного мультипредметного тесту (НМТ) підтверджено у 21 країні. Крім того, Міністерство освіти та науки України веде переговори з окремими закордонними установами.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

Основну сесію НМТ можна буде скласти в таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія та Швеція.

Крім цього, українські учні в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії зможуть здати додаткову сесію мультитесту у разі, якщо це буде потрібно.

Читати ще: Волинських випускників кличуть на безплатний онлайн-марафон, який присвячений НМТ-2023

При реєстрації з 3 квітня до 3 травня включно вступники, які планують складати тестування за кордоном, зможуть обрати з переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Якщо з’явиться зручніша для учасника локація, до 7 травня включно можна змінити реєстраційні дані та вибрати найближчий до місцезнаходження населений пункт. Про нові локації буде оприлюднено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

У МОН зазначили, що в інших країнах діятимуть обмеження щодо кількості учасників мультитесту. Абітурієнтам радять не зволікати з реєстрацією, доки є місця.

НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні: у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги.

Читати ще: Як і коли можна зареєструватися на НМТ-2023: відповідь УЦОЯО

Нагадаємо, основна сесія НМТ проходитиме з 5 до 23 червня, а додаткова відбудеться 11-24 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus