USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як і коли можна зареєструватися на НМТ-2023: відповідь УЦОЯО

5 Березня 2023 06:18
Реєстрація на національний мультипредметний тест онлайн в Україні розпочнеться у квітні на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Про це повідомила заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко, передає УП. Життя.

Вона наголошує, що реєстрація буде безпаперовою, тобто учасникам доведеться завантажити свої документи в спеціальний сервіс і не треба буде надсилати їх звичайною поштою.

«Після цього кожний учасник або учасниця отримає доступ до своєї інформаційної сторінки на сайті УЦОЯО. Ця сторінка буде нашим основним інформаційним порталом для учасника», – наголосила Тетяна Вакуленко.

На інформаційній сторінці учасника буде відображатися вся інформація про те, де, коли і як буде проходити тестування.

Читати ще: Можна подавати до 20 заяв: у Міносвіти розповіли про умови вступу до вишів цьогоріч

В УЦОЯО додають, що основна сесія тестування відбудеться в червні. А наприкінці місяця або на початку липня – додаткова. Взяти участь у ній зможуть вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Зі слів заступниці директора УЦОЯО, як і торік, результати учасники НМТ-2023 зможуть дізнатися відразу в своєму тестовому середовищі. Тобто коли закінчується час або всі завдання виконано, на екрані з’являється кількість тестових балів за кожен предмет.

«Демонстраційні варіанти з усіх предметів НМТ ми оприлюднюємо у себе на сайті. Це буде і ПДФ, і онлайн-версія для учасників, у яких є можливість працювати в інтернеті», – каже Тетяна Вакуленко.

Читати ще: Абітурієнтам із окупованих територій дозволили вступати до вишів дистанційно без складання НМТ

Також учасники зможуть проходити тести в онлайн-тестувальнику, перевірити себе і зрозуміти, над чим ще треба попрацювати.

Наразі вже доступний демонстраційний тест з української мови та математики.

Далі, зі слів заступниці директора УЦОЯО, опублікують тест з історії України та інших предметів, які є в переліку.

Як ми писали раніше, Верховна Рада звільнила одинадцятикласників від державної підсумкової атестації. Також повідомляли, що в Україні цього року скасували ДПА для учнів 4 та 9 класів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus