USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

НБУ приготував нові правила для обмінників: як хочуть закрутити гайки

4 Серпня 2022 13:53
Національний банк розробив пропозиції щодо обмеження роботи валютних обмінників. Для цього введуть фіксований курс, а на ринку залишать лише обмінники, які орієнтуватимуть на курс державного ПриватБанку.

Про це у своєму Telegram-каналі «Орестократія» написав шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар. «Виношується ініціатива запровадити жорсткий фіксований курс гривні в обмінках, а самі пункти – загнати «під лавку», – пише Орест Сохар.

Так, за його словами, заборона демонстрації курсу валют на стелах – це лише перший крок, далі очікуються заборони на рекламу курсів в інтернеті та запровадження драконівських покарань за порушення регуляторних норм.

Читати ще: Лише на папірці А4. Нацбанк заборонив обмінникам демонструвати курс валют на табло

«Стратегія центробанку полягає в тому, щоб різко зменшити кількість обмінників, залишити тільки слухняних і керованих, які покірно орієнтуватимуться на валютний курс ПриватБанку. На кого орієнтуватиметься «Приват», зрозуміло. Ідея полягає в тому, щоб зовсім знищити сірий ринок, розширивши володіння офіційного», – йдеться у публікації.

Більше того, регулятор визнав, що в середньому обмінний пункт сплачує 165 грн податку на прибуток на місяць. Тепер обмінники змусять платити податки, а отже їхня маржа не буде такою вигідною для клієнта, порівняно з банківською.

Читати ще: Нацбанк посилив вимоги до роботи обмінників

Крім того, наразі розглядається ідея запровадити 10% збір на купівлю валюти під імпорт усіх товарів та послуг. «Зазначу, – усіх без винятку. Наприклад, у тому числі – і на бензин. Тобто він подорожчає орієнтовно на 5 грн, якщо ще згадати про бажання урядового блоку повернути акциз у старому обсязі (а це приблизно +6,5 грн), то паливо купуватимемо по 68,5 грн за літр», – додав Орест Сохар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Петрик Показати IP 4 Серпня 2022 15:01
Аплодую стоячи ) ) )
До влади Показати IP 4 Серпня 2022 15:25
А оті валютчики біля ЦУМу, які знаєте ким кришуються, мали ту урядову ініціативу, заборону демонстрації курсу, драконівські покарання за порушення регуляторних норм глибоко в одному місці ! Заберете всіх їх - повіримо і підтримаємо !
Ярик Показати IP 4 Серпня 2022 16:22
А ти знаєш ким кришуються валютчики?
Скептик Показати IP 4 Серпня 2022 16:51
Це зеленоринкова економіка
Анонім Показати IP 4 Серпня 2022 17:35
на кожен хитрий болт є гайка з лівою різьбою
Валютчик Показати IP 4 Серпня 2022 18:46
Йдемо в тінь.
сергій Показати IP 4 Серпня 2022 19:11
все, що можна досягнути такими засобами - лише розквіт підпільних "мінял" як у 90-і пасту, як відомо, назад 2 тюбик не запхаєш і комерційний курс долару ніякими регулюваннями нижчим ніж він є не зробиш
Микола Показати IP 4 Серпня 2022 21:53
Я, на сьогодні, нічого не маю проти глави держави, але його оточення суцільні пройдисвіти.
ABC до Микола Показати IP 5 Серпня 2022 15:56
Боже, який ти наївний.
Правда Показати IP 5 Серпня 2022 07:27
Граблі все луплять по тій дурнуватій макітрі,а вони і далі наступають...спаси і помилуй...оце навибирали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus