USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Не госпіталізуємо пацієнтів з COVID-19»: волинський онколог закликав вакцинуватися

21 Вересня 2022 13:50
Люди, які хворі на рак або перебувають в ремісії, повинні зробити усі рекомендовані для їхньої категорії щеплення від коронавірусу – дві основних дози (або одну, якщо йдеться про однодозну вакцину), додаткову та дві бустерних.

На цьому наголошує виконувач обов’язків директора Волинського обласного медичного центру онкології Юрій Малімон, повідомляють у Благодійному фонді «СТОПРАК».

Керівник єдиного на Волині медзакладу, де надають спеціалізовану медичну допомогу онкохворим, зауважує: онкологи знову фіксують погіршення ситуації із виявленням коронавірусу серед своїх пацієнтів. Тому у закладі змушені обмежувати відвідування та повернутися до маскового режиму.

За словами Юрія Малімона, усіх пацієнтів онкоцентру тестують на COVID-19. І якщо ще у серпні виявляли 2-3 інфікованих у тиждень, то зараз – в рази більше.

«Ми змушені відмовляти у госпіталізації онкопацієнтам, які хворіють на COVID-19. І спочатку скеровуємо їх у «ковідні» медзаклади. І лише після одужання і отримання негативного тесту можемо продовжити чи розпочати лікування в контексті онкопатології. Тож, можна впевнено сказати, що коронавірус ускладнює процес лікування раку навіть у цьому значенні, не кажучи вже про те, що він може мати дуже складні наслідки для ослабленого раком і боротьбою з ним організму», – пояснює Юрій Малімон.

Онколог додає: «Моя позиція щодо вакцинації від ковіду чітка: однозначно – вакцинуватися треба! Ми вже мали час на спостереження і можемо сказати, що вакциновані онкопацієнти значно легше переносять COVID-19, інколи – майже безсимптомно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus