USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

На Волині від коронавірусу вакцинували 363 медики

4 Березня 2021 15:09
У Волинській області першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 363 медичних працівники.

Про це 4 березня на брифінгу у Волинській ОДА повідомила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Вона нагадала, що з 25 лютого на Волині розпочато перший етап вакцинації проти COVID-19, під час якого щеплення проводять серед медичних працівників ковідних лікарень, медпрацівників, які надають первинну медичну допомогу, військовослужбовців, мешканців та персоналу закладів соціальної опіки. Вакцинація є добровільною та безоплатною.

Зараз вакцинацію проводить лише одна мобільна бригада. Водночас триває навчання чергових чотирьох мобільних бригад, які також проводитимуть вакцинацію.

«На сьогодні вакциновано 363 медичних працівника, із яких 39 – першого дня, 74 – другого», – сказала Людмила Тимощук.

Зараз мобільна бригада вакцинації працює в Ківерцівському, Горохівському районах та в обласній інфекційній лікарні.

Відзначимо, що вакцинація від коронавірусу розпочинається з консультації з сімейним лікарем, далі дані вносять в електронну карту, пацієнт надає згоду, а потім вводиться сама вакцина. Насамкінець за пацієнтом спостерігають 30 хвилин.

25 лютого Волинь отримала 14 200 доз вакцини проти коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам.

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Березня 2021 16:28
очевидно медики від вакцини не в захваті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus