USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Не ковідом єдиним: які віруси циркулюють нині на Волині

15 Листопада 2022 14:43
Упродовж минулого тижня, з 7 по 14 листопада, у Волинській області на гострі респіраторні вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, захворіли 3032 особи проти 2690 осіб за попередній тиждень. Тобто медики фіксують підвищення на 13%.

Серед захворілих 61% становлять діти до 17 років, повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Інтенсивний показник захворюваності за цей період становить 297,0 на 100 тисяч населення, що на 46% нижче епідемічного порогу та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На Волині за тиждень проти грипу вакциновано 48 осіб, із них семеро дітей.

Читати ще: За тиждень померло двоє людей: на Волині зросла захворюваність на COVID-19

За результатами епіднагляду в Україні, циркуляції вірусів грипу не зареєстровано. В області, крім коронавірусної інфекції, циркулюють аденовіруси, RS-віруси.

"Варто пам’ятати, що COVID-19, а також грип можуть мати важкі наслідки для здоров’я. Вони здатні викликати пневмонію, проблеми із серцем, загострення хронічних хвороб і навіть призвести до смерті.

Людина із ковідом чи грипом навіть у легкій формі може інфікувати інших, зокрема людей із групи ризику – вагітних, літніх, людей із супутніми хворобами. Ба більше, ці захворювання можна мати одночасно.

Єдиним ефективним порятунком від важкого перебігу та ускладнень цих захворювань є вакцинація.

Чи можна зробити щеплення від грипу і COVID-19 в один день? Так, можна. Ці два щеплення можна робити одночасно, але в різні руки", – наголошують у Волинському ОЦКПХ.

Читати ще: Як поєднати щеплення підлітків проти коронавірусу з іншими вакцинаціями

До слова, вакцинація від COVID-19 в Україні є безплатною.

Щеплення від грипу не входить до Національного календаря, вакцину слід придбати в аптеці за власний кошт. Для медиків, вагітних та сектору безпеки цього року передбачена безплатна вакцинація від грипу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus