USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Не прийшов до ТЦК у день відправлення до частини: волинянина судили за ухилення від призову

15 Квітня 2024 19:32
Отримав бойову повістку та не з’явився в ТЦК у день від’їзду до військової частини: волинянина у Нововолинському міському суді визнали ухилянтом та призначили реальний термін з іспитовим строком. Проте сам підсудний з таким вироком не погодився, тож подався в апеляцію.

Яке рішення ухвалили – у сюжеті ТРК «Аверс».

Пройшовши військово-лікарську комісію та отримавши повістку, передумав і не з’явився у день від’їзду до військової частини. У Нововолинському міському суді розглядали справу про ухилення від військової служби. Чоловік, якому інкримінували обвинувачення, свою вину визнав повністю. Він пояснив свій вчинок тим, що має хвору маму, яка потребує догляду. Зважаючи на усі обставини, суд ухвалив вирок – три роки позбавлення волі. Оскільки обвинувачений вчинив кримінал вперше та справді має пом’якшувальні обставини, суд ухвалив рік іспитового терміну замість реального строку.

Читати ще: Один з синів вже воює: на Волині охоронця школи судять за ухилення від призову

Сам чоловік з таким рішенням суду не згідний. Разом із захисником подав апеляцію про оскарження ухваленого вироку. На їхню думку, є усі підстави звільнити підсудного від кримінальної відповідальності.

«Був оголошений вирок суду, відповідно, були виготовлені документи. Є належним чином завірена копія довідки, що його матір потребує постійного стороннього догляду, їй було надано першу груп інвалідності, тип Б. Відповідно до закону «Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку» це є правом, щоб особа не призивалася на військову службу під час мобілізації у воєнний час», – наголосила адвокат Ірина Проява.

Своєю чергою сторона обвинувачення розглянула усі підстави для звільнення від покарання та заперечувати не стала.

«Обвинувачений Ляшук не є суспільно-небезпечною особою, оскільки вказані обставини унеможливлюють вчинення ним аналогічних кримінальних правопорушень в майбутньому. У зв’язку з наведеним просимо клопотання обвинуваченого про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження задовільнити, вирок суду першої інстанції відносно обвинуваченого Ляшука скасувати», – зазначила прокурор Оксана Яковлєва.

Читати ще: Не прибув до ТЦК через слабке здоров’я: волинянин отримав 3 роки тюрми за ухилення від призову

Заслухавши усі сторони у справі, колегія суддів ухвалила рішення: «Звільнити Ляшука від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України, на підставі статті 48 Кримінального кодексу України у зв’язку зі зміною обстановки. Кримінальне провадження про обвинувачення закрити».

Тож тепер обвинуваченого від покарання звільнили, а кримінальне провадження закрили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Квітня 2024 21:42
Анекдот якийсь Спочатку звинувачують, а потім ті хто звинувачували самі і виправдовують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus