USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Перехворів на туберкульоз та відмовився служити: лучанина судять за ухилення від мобілізації

3 Серпня 2023 19:19
За ухилення від мобілізації судять лучанина Владислава. Чоловік розповів, що в дитинстві довго хворів на туберкульоз і має підтвердження з тубдиспансеру. Проте військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби в армії.

Висновок ВЛК лучанин вважає незаконним, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

«Справа повністю шита, від початку і до кінця», – так Владислав коментує кримінальну справу.

Він працює слюсарем-ремонтником на картонно-паперовій фабриці. Весною отримав повістку.

«Мені вручили повістку на роботі. На другий день я прийшов в ТЦК, принісши довідку з тубдиспансера. Я був непридатний, оскільки перехворів туберкульозом. А мене зробили придатним. Три роки я відлежав у стаціонарі. Коли роблю флюорографію – в мене там записано: «вогнище між сьомим і восьмим ребром». Тобто доказ хвороби є», – стверджує чоловік.

Владислав каже, що більшість лікарів з ВЛК відмовлялись йому представитись. Чому вважають придатним до військової служби – не пояснювали.

«Вони говорили, що зараз воєнний стан. Говорю: «Дивіться, в мене чітко написано». Вони забрали в мене військовий квиток, у якому чітко написано, що я обмежено придатний у воєнний час. А зараз, відповідно до закон, введено тільки воєнний стан. Мене завели в кабінет, на якому писало «капітан», та почали залякувати тюремним терміном. Мені сказали: «Якщо ви не прийдете, вам світить від трьох до п’яти». Мене на рівному місці зробили злочинцем. Я подав скаргу у військову прокуратуру та поліцію. Вони просто прикрили ВЛК та цих людей з ТЦК», – стверджує Владислав та додає, що від цієї справи відмовилося двоє слідчих.
Він не розуміє, чим зараз може знадобитися Збройним силам України.

«Чим я можу пригодитися зараз армії, якщо там потрібні спеціалісти. А якщо я захворію, то ще заражу не одну людину, оскільки ця хвороба передається повітряно-крапельним шляхом. Також мене як мінімум пів року потрібно навчати. Він мені сказав, що зараз навчають прискорено. Я запитав: «Це як? Як гарматне м’ясо?» І він не мав на це що відповісти», – говорить підозрюваний.

Читати ще: Лікаря на Волині підозрюють у підробці документів для ухилянтів

Правоохоронці вважають, що чоловік не повинен був ухилятися від мобілізації, і має понести покарання.

«Усвідомлюючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, умисно, будучи належним чином повідомлений про необхідність прибуття, придатним за станом здоров’я для проходження військової служби, та не маючи правових підстав на відстрочку, підозрюваний ухилився від призову на мобілізацію в особливий період та без поважних причин не прибув до пункту збору для відправлення до військової частини для проходження військової служби», – говорив під час суду прокурор Віктор Сіжук.

На чиїй стороні істина – буде з’ясовувати суддя. Незабаром у справі допитають свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 3 Серпня 2023 19:25
Сктиняки.
дідо Показати IP 3 Серпня 2023 19:55
пенсіонерів ментів та війскових не мобілізуться, які отримують високу пенсії...тільки туберкульозників.
Мати військовослужбо Показати IP 3 Серпня 2023 20:11
Я не можу читати, що наших дітей, які в окопах, щоб очистити Україну від кацапів називають "гарматним м'ясом". Не смійте більше вживати цю фразу. І так страшно і боляче. Вони не гарматне м'ясо, а патріоти, які беруть на себе тягар, який був би не таким важким, якби було менше ухилянтів. Цікаво чи має Владислав дітей. Якщо ні, дійсно хворий і його треба виправдати. Але якщо живе нормальним сімейним життям, то чи не боїться, що хвороба передасться нащадкам.
Було Показати IP 3 Серпня 2023 21:50
Це абсурд. З власного досвіду - після цієї хвороби, тим більше після трьох років у стаціонарі просто існувати фізично важко. Це постійна слабкість і втома яка не лікується. Великі ризики рецидиву… Ну який з нього воїн?
ABC Показати IP 3 Серпня 2023 22:10
А прокурор і суддя часом не хочуть на фронт? А, точно, в них же бронь. Призивати можуть тільки простих смертних Василя та Миколу, які після 1 місяця навчання стануть професійними військовими. Чоловіку успіхів у боротьбі з цими упирями в погонах та білих халатах.
Ссссс Показати IP 23 Грудня 2023 19:07
Сам перехворів,нормально з послідуючими наслідками,з 2008року офіційно жодної роботи,кожен рік спостерігаюсь у лікарів,ренген все нерадує,задишка бешена,і тут я став придатним,ви шо курете????
Хеменн Показати IP 29 Грудня 2023 01:12
Сам хворів на туберкульоз і хворію тільки закритим бо тубік не виліковний.Зрозуміло що будуть призивати ніщих,хворих ,а хто багатший то за кордон або гарне містечко пригрів ось така демократія
Недавно Показати IP 15 Лютого 2024 11:55
Теж перехворів мультирезистивним туберкульозом у 2020 році, а в тцк забрали тимчасове посвідчення, нібито на переоформлення, тому що в ньому зазначена ця хвороба. Маю постійну слабкість, втому та задишку, а ще після проведеної антибіотико-терапії отримав ХХН третього ступеню. Якщо буде переохолодження отрумую запалення легень або нирок. Дуже боюся рецидиву і не бажаю нікого заразити. Неодружений, не маю нормального сімейного життя..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus