USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині - 2175 неплатників аліментів

13 Лютого 2018 17:26
Волинян закликали справно платити аліменти, адже законодавчі зміни посилили покарання для боржників. Перші постанови щодо тимчасового обмеження у праві керувати транспортним засобом вже будуть винесені цього місяця.

Про це йшлося під час круглого столу в приміщенні головного територіального управління юстиції у Волинській області 13 лютого.

Заступник начальника Головного територіального управління юстиції, начальник Управління державної виконавчої служби Сергій Харченко розповів, що 6 лютого 2018 року набрав чинності ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

«Якщо людина не сплачує аліменти більше 6 місяців, то виконавець має право позбавляти порушника права користуватися транспортним засобом, обмежити у праві перетину кордону і може винести заборону полювати та користуватися зброєю. Встановлюючи тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортним засобом, постанова скеровується у сервісний центр МВС і виконується спільно з патрульною поліцією.

Загалом на Волині є 2175 боржників, щодо яких будуть скеровані постанови. Це буде великий об’єм роботи, втім, вже перші постанови почнемо направляти через два тижні», - інформував Сергій Харченко.
Та додав, що для оперативності обмін даними відбуватиметься в електронному форматі.

Далі учасники круглого столу обговорили подальшу співпрацю, а це представники Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області, Луцького прикордонного загону Прикордонної служби України, Управління патрульної поліції у Волинській області, Сектору дозвільної системи ГУНП у Волинській області та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Зауважимо, що на Волині державні виконавці протягом минулого року стягнули понад 47,2 мільйона заборгованості зі сплати аліментів на користь 19 654 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
остап Показати IP 13 Лютого 2018 17:32
Це аж 2 тис.грн. на одну дитину!!! Ото шалені суми стягували(
Пенсіонер Показати IP 13 Лютого 2018 17:38
ВСЕ ЦЕ - П.І .ДЬОЖ!
аліментам ні Показати IP 15 Лютого 2018 17:09
Винуватцями розлучення у 75% випадків є жінки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus