USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Не зобов'язувати, а заохочувати: Мінсоцполітики пропонує нову модель накопичувальної пенсії

24 Жовтня 2021 07:29
Мінсоцполітики пропонує не зобов’язувати людей сплачувати внески на загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення за власний рахунок, але заохочувати їх це робити через 100% бонус від держави в рамках 1% від заробітної плати на старті роботи системи.

Такі пропозиції було напрацьовано в результаті обговорення системи внесків з Міністерством фінансів та місією Світового банку, йдеться на сайті відомства.

Отож, у Міністерстві пропонують, що обов'язкові внескина індивідуальні рахунки людей в розмірі 1% сплачував роботодавець (за рахунок зниження ЄСВ) на користь всіх осіб, стосовно яких він є страхувальником у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. А добровільні внески на власні індивідуальні рахунки в розмірі 1% – всі застраховані особи з власної заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) на умовах автозапису з правом відмови.

На індивідуальні рахунки людей, які не відмовились від добровільної сплати накопичувальних внесків з власної зарплати, держава перераховуватиме додаткові стимулювальні внески в розмірі 1%.

«Таким чином, усі застраховані особи автоматично стають учасниками другого рівня пенсійної системи й отримують від 1% до 3% від своєї заробітної плати на власні пенсійні рахунки відповідно до свого вибору, – зазначають у міністерстві. – Податковий тиск на роботодавців не зростає за рахунок зниження ЄСВ на розмір накопичувального внеску».

Окрім того, людина має право в будь-який час відмовитися від сплати добровільного накопичувального внеску з власної зарплати. У такому разі додаткові стимулювальні внески від держави на її індивідуальний рахунок буде припинено. Після відмови за нею залишається право поновити сплату добровільних внесків у будь-який час за власним бажанням з одночасним поновленням сплати стимулювального внеску.

Також у відомстві пропонують щодва роки проводити повторний автозапис учасників, які раніше відмовилися від сплати внесків за власний рахунок. Право відмовитися за ними зберігається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2021 10:15
питання до знавців: чи буду я долучатися до цієї схеми, якщо, будучи 6-літнім, яскраво запамятав розпач своїх рідних, коли в них забрали всі заощадження з книжок Ощадбанку СРСР?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus