USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не треба робити ажіотаж навколо 8 Березня, – Михаїл

2 Березня 2011 09:57
Церква проти того, аби волиняни святкували Міжнародний жіночий день 8 Березня у перший тиждень Великого посту.
Про це 1 березня на прес-конференції сказав архієпископ Луцький та Волинський Михаїл.
«Ми благословляємо наших вірян на жінок звертати увагу кожен день, а не лише один раз на рік. Бо 8 Березня це швидше щось таке: прийшов і відкупився. Ми кожен день повинні шанувати материнство та жіноцтво, як таке», – зазначив священнослужитель.
Якщо чоловікам так хочеться відводити жінкам більше уваги, то владика радить відзначати релігійні та всеукраїнські свята, які возвеличують жінку як матір.
«Наприклад, є державне свято – День матері, або ж свято жінок-мироносиць. Я не вважаю, що потрібно робити багато ажіотажу навколо 8 Березня. Тим більше, що тлумачення цього свята є дуже різним. Не потрібно в перший тиждень посту собі щось вигадувати, щоб потім гадати добре це чи погано», – сказав владика Михаїл.
Священнослужитель вкотре закликав дотримуватися Великого посту, і якщо ж чоловіки все-таки планують вітати жінок, дарувати їм подарунки чи робити сюрпризи, то краще це зробити напередодні – у неділю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
goodok Показати IP 2 Березня 2011 10:21
Церква може й не проти відзначення даного дня, але ж в наших людей 8 березня - це вже давно не день, коли жінці треба виявити особливу увагу, а черговий привід відгуляти по повній!
ТАРАС Показати IP 2 Березня 2011 10:22
Це свято "чикагзьських повій",причому тут наші найрідніші і найкрасивіші дівчата і жінки України не розумію ?!
шановний Показати IP 2 Березня 2011 10:29
ПІДТРИМУЮ!!!!! ібо вірно сказано...
я за Показати IP 2 Березня 2011 10:34
правильно владика каже, а то зробили ажіотаж навколо цього "свята", при чому самі жінки аж пищать так хочуть щоб їм приділяли увагу, не дивлячись на ціни, на кризу на здоровий глузд, а ще й на перший день посту...
109 Показати IP 2 Березня 2011 11:11
Не смішіть. Нормальну жінку не порадує букет за 30грн шт, яка в будень вартує удічі менше. Я не святкую, нікого не вітаю, і не терплю цих привітань від тих, хто навіть не знає, коли у мене день народження. Може, це підходить для тих, кого вітають лише по Великих святах.
Ева до 109 Показати IP 3 Березня 2011 21:05
ТАК!!!!Жінки хочуть уваги,квітів,привітань.А це погащо????Бо ж у повсякденному житті від чоловіків цього не дочекаєшся.
**** Показати IP 2 Березня 2011 11:49
Цікаво, а чиказькі повії знають, що це їх свято? До чого тут повії чи Клара Цеткін,яку ще люблять приплітати. Давно вже це свято поза політикою, релігією та іншими прибамбасами. І плювати, що може ніде і ніхто в світі його не святкує. Свято весни, свято жінок. А якщо хтось вдавиться з жадібності, але не купить жінці букета, або неспроможний заробити на цей букет та подарунок, то це його проблеми. Що з того, що в будні букет дешевший, можна подумати чоловіки в нашій країні кожного дня жінок квітами завалюють, так що хай хоч один день на рік це роблять. А нормальній жінці, а не зануді, завжди приємно коли дарують квіти і приділяють увагу, байдуже свято це чи будень.
Ирен Показати IP 2 Березня 2011 12:08
Я за свято 8 Березня.І мені дуже приємно, я працюю в чоловічому колективі їх увага, не порібно цілий букет, а маленький букетик пролісків і увага, келих шампанського, невже ми жінки напиваємося, я говорю про нормальних жінок. І чоловік завжди не обмине увагою це свято.Ми прості люди, але на квіти завжди знайдуться гроші. При чому тут повії, їм я думаю ніякого свята не треба в них кожен день свято.
Стерх Показати IP 2 Березня 2011 12:08
Какое отношение к посту имеет подарок женщине?А уж букет цветов ,для некоторых дам,может оказаться единственным в году.
Лара Любомль Показати IP 2 Березня 2011 12:47
Проснувшись утром после пьянки, Он бросил взгляд на календарь: Пора подумать о подарках, Глядишь - и кончится февраль Придумать - дело не момента... Не покупать же, скажем, торт? А может в поисках презента Махнуть сперва в "Ювелирторг"? Сверкают бликами алмазы Струится золотая цепь... Брильянты? Для моей заразы? Восьмого марта? Офигеть... А может, сумочку какую... Вон ту, с эмблемой "Дэ энд Ге"... А сколько..? СКОЛЬКО??? Я психую??? Ну цены... ни фига ж себе. Неделю бегал в магазины Роше, Ланком и Л"Этуаль, Полдня потратил на картины, Чесал затылок на хрусталь Смотрел наборчик маникюрный С названьем странным "Золинген" Платочек приглядел ажурный Не то... не то... не то совсем. Потом подумал про колготки И не решившись и на них Купил ей ПЯТЬ БУТЫЛОК ВОДКИ! Пусть будет праздник у двоих!!! P.S. Мужчины не будьте жлобами, дарите женщинам цветы, подарки и конечно свое внимание и любовь. Хочу воспользоваться моментом и поздравить женщин с наступающим праздником. Искренне желаю всем Вам счастья, чистой красивой любви, молодости духа, здоровья, пусть Ваша жизнь будет наполнена светом, теплом и красотой! Пусть в этот день в вашем сердце поселится Весна!
Славко Показати IP 3 Березня 2011 08:24
Вы думаете 8 марта международный женский день??)) Облом)) 8 марта в 21:45 Барселона играет с Арсеналом ))) Извините девчонки...)))
:))))))))) Показати IP 3 Березня 2011 11:39
А де EXABOTO?
Ева Показати IP 3 Березня 2011 16:11
А де Тарантіно?
! Показати IP 3 Березня 2011 17:36
Святкували,святкуємо і будемо святкувати, а кому не подобається несвяткуйте. І байдуже що, як кажуть, це свято не міжнародне, воно наше.Особисто для мене це свято ще з дитинства, коли мамі і бабусі малювались листівочки, а хлопці-однокласники дарували всім дівчаткам по гілочці мімози.Для мене це більш свято ніж запозичені хелоуїн та св. Валентин, і маму свою я продовжую вітати 8 Березня, бо для неї це також свято, а не на нав"язане свято День матері в травні.
АяНаМорі Показати IP 3 Березня 2011 17:58
8 березня – свято, не свято? біс із тим. хто хоче, той святкує, хто не хоче, то це просто вихідний, такий собі бонус:))) треба започатковувати свої традиції. шановні чоловіки, у день матері просто скажіть щирі слова подяки своїм матерям, дружинам, сестрам, подругам. їм буде приємно:)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus