USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нелегка, але найпочесніша професія: волинських освітян вітали з Днем учителя

2 Жовтня 2019 16:17
Слова вдячності та вручення відзнак для тих, хто вкладає у душі учнів знання та патріотизм: у Луцьку відзначили професійне свято освітян.

Урочистості з нагоди Дня працівників освіти відбулися 2 жовтня в облмуздрамтеатрі у Луцьку.

Представників нелегкої, але найпочеснішої на землі професії, вітали представники обласної та міської влади.

Вчителі намагаються вкласти душу, знання у своїх учнів, виховують переможців олімпіад, змагань, конкурсів, фестивалів. Одним з таких учнів є Ярослав Карпук, учень Старовижівської школи-гімназії, який гідно презентував Волинь на зустрічі творчої молоді з Президентом України та прославив рідний край, ставши фіналістом всеукраїнського телевізійного конкурсу «Голос. Діти». Обдарований учень виконав пісню під час урочистостей.
Тимчасовий виконувач обов’язків голови Волинської ОДА Олександр Киричук зазначив, що саме від учителів залежить майбутнє молодого покоління України, адже педагоги закладають у душі молоді ті цінності і світоглядні орієнтири, які вже в недалекому майбутньому визначатимуть долю країни. Педагогічна родина Волині налічує приблизно 25 тисяч учителів, які дають глибокі знання. Свідченням цього є високі показники під час проведення ЗНО. Серед топ-200 найкращих навчальних закладів України є сім волинських шкіл, а 16 волинських випускників набрали по 200 балів на ЗНО. В умовах військової агресії Росії одним з пріоритетних напрямків державної політики є розвиток освіти і науки, а робота вчителів набуває особливої важливості, адже саме на них покладений обов’язок виховувати громадянина, який усім серцем і душею любить рідну землю та готовий боронити її свободу та незалежність.
Нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» нагородили проректора з наукової роботи Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Надію Ткачук, нагрудним знаком «Відмінник освіти» – методиста Волинської обласної малої академії наук Олену Бурбелу, вчительку географії Волинського наукового ліцею-інтернату Людмилу Ставицьку.

Також вручили грамоти міністерства освіти та науки, подяки міністерства освіти та науки, почесні грамоти ОДА та подяки голови ОДА.

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович вручила обласні премії імені Йосипа Гошовського, почесні грамоти Волиньради та подяки голови обласної ради.

Вона зауважила, що левова частка бюджету області спрямовується на соціальну сферу, зокрема сферу освіти. Голова Волиньради привітала освітян з професійним святом та відзначила, що вони наповнюють кожну дитину патріотичними та іншими якостями, які дають поштовх для розвитку. Кожному з освітян вона побажала не тліти, а горіти на робочому місці і цим вогнем запалювати душу кожного учня, щоб статистика, яку озвучив т.в.о. голови ОДА наступного року була ще принаймні вдвічі кращою.
Долучився до вітань освітянської родини і виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він відзначив, що усі люди залишаються учнями, адже в кожного є своя перша вчителька, класний керівник, свої вчителі інших предметів і кожен в дитинстві чекав найвищої нагороди – коли вчитель каже «ти молодець». Заради цих слів доводилося навчатися, старатися з усіх сил. Вчитель – це сила, яка формує те, що стає позитивом для кожної людини, міста та області.

Низка волинських освітян отримала також відзнаки від управління освіти та науки Волинської ОДА та Волинського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту міністерства освіти та науки України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
M. Показати IP 2 Жовтня 2019 19:43
Все так помпезно і високопарно, а вчителям Луцька вже вкотре у цьому році боргують зарплату. Видимо, цим показують важливість професії.
Крук Показати IP 3 Жовтня 2019 14:07
Петро Павлович вітаю!!!
Гомін Показати IP 3 Жовтня 2019 17:25
Грамоти.....Почесні грамоти......Нагрудні знаки... Совок був совок остався . Якщо людина заслужила- дайте їй премію. Собі обладміністрація грамот не пише вона виписує премії
1 Показати IP 4 Жовтня 2019 06:58
Вчитель чи учитель ,як буде правильно ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus