USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ні бухгалтера, ні секретаря: у «Слузі народу» офіційно ніхто не працює

20 Листопада 2019 15:47
У політичній партії «Слуга народу» офіційно не працевлаштована жодна людина. Про це у середу, 20 листопада, повідомив Комітет виборців України, посилаючись на звіт партії за ІІІ квартал 2019 року, що включає період із липня до вересня.

«Відповідно до звіту «Слуги народу» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, в політичній партії офіційно не працює жодної особи. Так, у графі «працівники складу апарату партії» вказано цифру 0. Для порівняння: у ВО «Батьківщина» офіційно працює 73 особи, в «Європейській солідарності» – 46 осіб, в «Голосі» – 3, Радикальній партії Олега Ляшка – 20, «Самопомочі» – 264, «Українській стратегії Гройсмана» – 3», – йдеться у повідомленні.

У КВУ звертають увагу й на те, що «Слуга народу» не витрачала офіційно коштів на заробітну плату.

«Всього за період липня-вересня партія витратила 240 млн грн, із них 0 грн – на заробітну плату», – йдеться в публікації.

Окрім того, за даними КВУ, у «Слуги народу» не зареєстровано жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

«Складно уявити парламентську політичну партію, в якій би працювали особи виключно на волонтерських засадах. Зокрема, партію, в якої немає оплачуваного на постійній основі бухгалтера, охорони, секретаря, працівників прес-служби та оргвідділу. Багаторічна практика вказує, що такі партії можуть здійснювати тіньову оплату праці – «в конвертах»», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

За його словами, схожа ситуація і з місцевими осередками партій, які не мають статусу юридичних осіб. Загалом, Закон «Про політичні партії в Україні» дозволяє існування місцевих організацій без такого статусу. Проте, на думку експертів КВУ, це свідчить про централізований характер управління та може бути спробою тінізації партійного життя.

«Зокрема, такі місцеві організації не здатні проводити повноцінну фінансову та господарську діяльність через відсутність рахунків у банках. Однак це також полегшує життя партіям, які не зобов’язати звітувати про діяльність осередків без статусу юросіб перед НАЗК», – пояснює Кошель.

Зауважимо, відповідно до даних Реєстру політичних партій, «Слугу народу» було офіційно зареєстровано 31 березня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Брателла Показати IP 20 Листопада 2019 18:47
Работают только лохи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus