USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ніякої капітуляції, виборів під дулами кулеметів не буде», – Зеленський про «формулу Штайнмаєра»

1 Жовтня 2019 20:20
Під час брифінгу президент Володимир Зеленський заявив, що Україна на лист спецпредставника від ОБСЄ Мартіна Сайдіка відповіла, що погоджує текст так званої «формули Штайнмаєра».

Про це повідомляє Українська правда.

«Тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу, починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно Конституції і законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулись за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів», – заявив президент.

За словами президента, це все означає, що «ніяких виборів під дулом кулеметів не буде і не може бути».

Зеленський нагадав, що існуючий закон про особливий статус Донбасу діє до кінця 2019 року, його замінить інший закон, який розроблятиме Верховна Рада. В цьому новому законі «не буде перейдено жодної червоної лінії, саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції».

На питання журналіста, чи підписали у Мінську «формулу Штайнмаєра», президент відповів: «Ми відповіли на лист пана Сайдіка (Мартіна, спецпредставника голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ – ред.), що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра».

За його словами, тепер «формула Штайнмаєра» повинна бути імплементована в новий закон про особливий статус Донбасу, якого ще немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хахаха Показати IP 1 Жовтня 2019 22:08
Не буде продажу землі іноземцям, з/п 4000 дол.США, і бла бла бла...
Саме страшне Показати IP 2 Жовтня 2019 00:08
не буде України
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 2 Жовтня 2019 07:05
Вибори кого???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus