USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нова Каледонія вирішила на референдумі залишитися у складі Франції

4 Листопада 2018 20:01
Французький президент Еммануель Макрон подякував громадянам французької заморської території Нової Каледонії за те, що вони "обрали Францію" на референдумі.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Figaro.

"Для голови держави є гордістю те, що більшість нових каледонців обрали Францію. Це знак довіри до республіки та її майбутнього", - сказав Еммануель Макрон.

Він підкреслив, що розуміє розчарування прихильників незалежності, але додав, що Франція забезпечить свободу, рівність та братерство для всіх.

"Єдиною, хто сьогодні програв, є спокуса презирства, поділу, насильства та страху. Єдиним переможцем сьогодні є процес миру та дух діалогу", - додав французький президент.

У неділю, 4 листопада, у заморській території Франції Новій Каледонії відбувся референдум про незалежність. Більшість тих, хто взяли участь в опитуванні, не підтримали відокремлення від Франції та незалежну державу.

Нова Каледонія - архіпелаг з десятків островів в південній частині Тихого океану, за 15 тисяч кілометрів від Парижа, що увійшов до складу Французької імперії в 1853 році.

З 1998 року є особливим адміністративно-територіальним утворенням Франції. Згідно з Нумейськими угодами, підписаними цього ж року після насильницької кампанії з боку сепаратистів з корінного населення, до 2018 року в Новій Каледонії повинен був пройти референдум про статус території.

Згідно з угодами 1998 року, в разі поразки прихильників незалежності на першому референдумі, у них буде можливість ініціювати ще два аналогічних референдуми до 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus