USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нова напасть: мавпячу віспу зафіксували вже у 14 країнах

22 Травня 2022 15:56
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зафіксувала близько сотні підтверджених випадків віспи мавп у 14 країнах, які не є ендемічними для вірусу. Випадки віспи мавп підтвердили, окрім зафіксованих раніше, в Ізраїлі та Швейцарії.

Про це повідомила пресслужба ВООЗ.

Станом на 21 травня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зафіксувала 92 підтверджені випадки та 28 імовірних випадків віспи мавп.

За даними ВООЗ, найбільшу кількість випадків зафіксували у Британії, Іспанії та Португалії.
«Наявна інформація свідчить про те, що передача (вірусу, – ред.) від людини до людини відбувається серед осіб, які перебувають у тісному фізичному контакті з хворими, що мають симптоми», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що багато з поточних випадків зафіксували у клініках сексуального здоров’я.

Очікується, що найближчими днями ВООЗ надасть додаткові вказівки та рекомендації для країн щодо того, як пом’якшити наслідки поширення віспи мавп.

Віспа мавп, яка зазвичай виявляється лише в Африці, зараз поширюється у Європі та Північній Америці.

7 травня у Великій Британії зафіксували перший випадок захворювання: пацієнт декілька тижнів тому повернувся з Нігерії. За два тижні хворих на віспу мавп виявили у США, Канаді, Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Швеції та Австралії.

Перший випадок інфікування людини віспою мавп був зафіксований у 1970 році.

У МОЗ, своєю чергою, наголошують, що наразі українцям панікувати не варто - в Україні випадків захворювання на такий різновид віспи не зафіксовано.

Крім того, у міністерстві оприлюднили інфографіку, де зібрано всю відома на сьогодні інформацію — відповіді на найпоширеніші запитання стосовно цього захворювання: як передається хвороба, які ознаки та симптоми має, а також яка профілактика і діагностування віспи мавп.

Щойно з’явиться нова інформація щодо хвороби, МОЗ повідомить про неї додатково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 22 Травня 2022 16:33
Якби тільки орки не завербували яких з Африки на війну з Україною.
Дідо. Показати IP 22 Травня 2022 20:08
Коли буде вакцинація від тої віспи ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus