USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Нова українська школа» у селі: що чекає майбутніх першачків?

31 Серпня 2018 16:41
Вже з 1 вересня 2018 року першачки навчатимуться за програмою «Нової української школи», тож яких змін очікувати у сільських навчальних закладах?

«Нова українська школа» - вимоги реформи про освіту, згідно з якою цьогоріч навчатиметься кожен першокласник, окрім змін у системі навчання вимоги міністерства передбачають зміни підходу до освітнього процесу. Відтак у Рудниківській ЗОШ, що у Маневицькому районі 25 малюків навчатимуться не лише за іншою програмою, а й навіть сидітимуть за партами не так як раніше, пишуть на сайті нардепа Ірини Констанкевич.

«Ми розставили парти так, щоб дітки могли між собою спілкуватися. Ми задоволені змінами, які запропонували у Міністерстві освіти, адже сучасні діти вже давно випереджають стару шкільну програму», - розповідає Ольга Кушнір, вчитель 1 класу с. Рудники.

Директор школи у селі Рудники переконаний, що зміни були необхідні, адже сучасні діти не можуть більше навчатися за старою системою, яка сповнена радянськими пережитками.


«Навчання зміниться кардинально, буде більше ігрових моментів та роботи дітей у групах. Власне, зміниться методика роботи вчителя із дітьми, бо ми починаємо відходити від старої радянської системи і шукати європейський підхід», - розповідає Валерій Марчук.

Проте, не всі вимоги міністерства у школі в Рудниках вдається зреалізувати. Через брак державних коштів до підтримки навчального закладу долучаються й благодійники. Завдяки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося оновити географічний клас.

«Спільними зусиллями фонду та батьків вдалося придбати для класу парти, стільці, дошку і тепер це насправді сучасний клас», - зауважила народний депутат Ірина Констанкевич, яка під час робочого візиту до Маневицького району побувала в Рудниківській ЗОШ.

Нардеп переконана, що школам на Волині не достатньо того фінансування, яке передбачене, адже для всієї держави - це 1 мільярд гривень, а на область виділено трохи більше 50 мільйонів, то ж без допомоги благодійників та фондів стартувати успішно «Новій українській школі» було б складно, чималий «тягар» в реалізації проекту держава переклала й на плечі батьків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 31 Серпня 2018 16:50
Відповідь на запитання заголовка-"Повна деб*лізація". Оболонський процес і робота двірником в Польщі.
Я Показати IP 31 Серпня 2018 18:40
Дочки петі чогось поїхали в Англію вчитися......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus