USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Новенькі меблі та ноутбуки: у Ківерцях оновили школу

25 Серпня 2020 07:00
У опорному навчальному закладі міста Ківерці є новенькі меблі, закуплені ноутбуки. Проте деякі з коридорів і класів не бачили ремонту вже роками, повідомляє телеканал «Аверс».

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 міста Ківерці нині 950 учнів, із них – 250 дітей, які доїжджають на навчання з сусідніх сіл. Але приміщення таке застаріле, що без капітального ремонту обійтися було годі. Директор школи Василь Шпирук показує: перший поверх вже оновили, але це – лише початок.

«На цьому ми не зупиняємося, – запевняє він. – Ківерцівська міська рада виділяє матеріали, ми своїми силами продовжуємо ремонт класних приміщень, стараємося нашу школу зробити кращою».

Голова Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов каже: цьогоріч вдалося допомогти коштами для поточних ремонтів кожній ківерцівській школі, а їх у місті 11. Без такої підтримки оновлення найбільшого навчального закладу – школи №4 – було б неможливим.

«Бюджет виділив 200 тисяч на проведення поточних ремонтів, плюс у нас були закуплені суміші, матеріали, – розповідає Володимир Жгутов. – У межах 70 тисяч ми дали на матеріали. А вже за рахунок цивільно-правових угод, які укладає гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради, роботи продовжуються».

Народний депутат Ірина Констанкевич відвідала школу вже не вперше. Раніше за її сприяння за кошти з фонду соціально-економічного розвитку в навчальному закладі облаштували сучасний комп’ютерний клас, закупили ноутбуки. Народна обраниця домагалася виділення коштів соцеконому і на заміну вікон у школі, проте поки від держави грошей не дочекалися.

Ірина Констанкевич каже: ківерцівському навчальному закладу допомагає вже давно, в тому числі і спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Маючи тісну співпрацю із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом»,ще з 2012 року для цієї школи купували і комп’ютери, і частково вікна міняли, – розповідає Ірина Мирославівна. – Але обсяги такі колосальні, що не знаю, скільки треба фондів і які треба бюджети, щоб розв’язати ці проблеми».

Спільними зусиллями школу поступово оновлять повністю, серед потреб – і встановлення нового паркану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus