USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Нові дороги, двори та тротуари – у Луцьку розширюють обсяг ремонтних робіт

13 Липня 2018 15:24
Нинішня команда міської влади продовжує нарощувати обсяги робіт по благоустрою дворових територій, ремонту доріг, пішохідних доріжок та проведення комплексних робіт із облаштування прибудинкових територій. Новий підхід до здійснення благоустрою передбачає виконання робіт у дворах «під ключ», із використанням новітніх методик та відповідно до сучасних вимог якості.

Сьогодні відбулась перевірка стану ремонтних робіт у п’яти районах Луцька, за участю першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, радника міського голови, депутата Луцької міської ради Ігоря Поліщука, керівника департаменту ЖКГ Юрія Крася. Спочатку оглянули та внесли корективи у процес робіт по облаштуванню щебеневого покриття з напівпросочуванням бітумною емульсією на вул. Петра Болбочана. Тут місцеві жителі вперше за років тридцять отримали у своє розпорядження якісну дорогу без вибоїн, яка виконана з дотриманням новітніх технологій, а значить слугуватиме надійно і довго. Такий варіант ремонту вигідний місту як за якістю, так і за обсягами фінансування.




Вже зовсім скоро змінитися й вигляд проїзної частини й тротуару по вул. Корольова в районі Вересневого, де нещодавно відбулось відкриття нової сучасної амбулаторії.

–Тут буде здійснена заміна дорожнього покриття, а тротуари і зупинки викладемо бруківкою, – розповів Григорій Недопад. – Якісна цегла для бруківки має гарний сучасний вигляд і водночас дуже практична – при проведенні ремонтних робіт її можна зняти, а потім знову викласти, не ушкоджуючи загального стану. Тому по місту ми все частіше облаштовуємо тротуари та пішохідні доріжки саме бруківкою. Тут, в районі Вересневого, облаштуємо дві додаткових автобусних зупинки, адже потреба у цьому існує, люди зверталися до нас із такими проханнями. Нещодавно ми відкривали тут амбулаторію, а тепер створюємо умови для зручного доїзду до неї.

На стадії завершення перебувають роботи по ремонту тротуарного покриття на вул. Чорновола.

– Вже сьогодні можемо із приємністю пройтися новою доріжкою, на яку припадає значний потік людей, оскільки поруч знаходяться Храм та дитяча поліклініка, – зауважив Григорій Недопад. – Люди також багаторазово зверталися із проханнями про ремонт цієї дороги, ми звісно пішли на зустріч. Знову ж обрали для облаштування бруківку, оскільки в цій зоні проходять чимало комунікацій, а тому будемо мати легкий доступ до них, без ушкодження зовнішнього вигляду територій. Тепер люди ходитимуть не по залишках асфальту, а по рівній і комфортній бруківці. Тут найближчим часом плануємо здійснити підрізку дерев і облаштування освітлення даної пішохідної зони.



Вже зараз можна спостерігати, як змінюються прибудинкові території по пр. Соборності, 29, 31а, 35, 37а, 37. Близько двадцяти років тут люди не бачили ремонту, а ями та вибоїни не давали можливості нормально пройти, не те що проїхати. А сьогодні тут асфальтується проїжджа частина із дотриманням усіх технологічних умов, які гарантують багаторічне використання асфальту. Пішохідні доріжки та тротуари також викладаються бруківкою, із облаштуванням понижень і зручних спусків.



– Продовжуємо практику виконання ремонту прибудинкових територій «під ключ», облаштовуємо не тільки дороги та двори, але встановимо і контейнерні майданчики для сміттєвих баків, і дитячий майданчик, і нову систему освітлення, – розповів Ігор Поліщук. – Також у дворі цих будинків плануємо зробити міні-стадіон зі штучним покриттям. Вже маємо гарну практику по місту організації масових фізкультурних заходів, щонеділі працівники нашого комунального закладу «Спорт для всіх» проводять фіззарядки, які збирають велику кількість бажаючих. Така можливість з׳явиться і в цьому мікрорайоні. Також тут передбачено достатню територію для облаштування паркомісць. Перед початком ремонту ми, як завжди, проводили зустрічі з мешканцями, й узяли до уваги всі побажання і зауваження людей.

На завершення відбувся огляд стану капітального ремонту прибудинкових територій по вул. Кравчука, 22, 24. Тут проїжджа частина вже облаштовується асфальтом, а ремонт передбачає не тільки внутрішні дворові роботи, але і зовнішній благоустрій, що охоплює кілька будинків з усіх сторін.



– Вже розпочато ремонтні роботи доріг на восьми вулицях Луцька, – повідомив Юрій Крась. – До завершення року планується ще чотири. Використовуємо нові технології для облаштування дорожнього покриття, яке дозволяє оперативно, а головне – якісно, здійснити роботи по благоустрою, охопивши максимальну кількість територій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
віктор Показати IP 13 Липня 2018 15:45
А по відродження тротуари так і не доробили. особливо біля 18 школи. там можна засаду робити в тих каткомбах
Лучани Показати IP 13 Липня 2018 16:07
Молодці. Доробіть будь-ласка початок вул Кравчука, та Гордіюк.З7
Петро Показати IP 13 Липня 2018 16:35
33-й мікрорайон, як і район ДПЗ, набагато молодші за район Відродження. А коли вже в двір на Відродження, 5 заглянуть. Там асфальту взагалі немає, дорога не ремонтувалась понад 40 років, парковок немає. Причина, певне, одна - відсутність депутата в окрузі, немає кому піаритись.
Петро Показати IP 13 Липня 2018 16:58
Йдеш по нашому двору і душа радується, бруківка на тротуарах і в арках. Я от думаю , якби такий порядок наводили всі мери та їх команди хоча б за останні 15 років .Шкода , що стільки часу втрачено
Перемоги Показати IP 14 Липня 2018 07:46
Перемоги, 21, пане Поліщук, обіцяно було ремонт в ТРАВНІ, вже ЛИПЕНЬ
львівська до Перемоги Показати IP 16 Липня 2018 11:42
було обіцяно в 2016 році - досі не дороблено...
Нікішева Показати IP 14 Липня 2018 20:54
В бютжеті принято ремонт вул. Нікішева а роблять Говорова .Шановні керівники Нікішева повернула в право а прямо Говорова візьміть карту в руки за ремонт Говорова ви неголосували.
Александр Показати IP 15 Липня 2018 13:51
Дорога вдоль дома номер 31 по улице Декабристов не ремонтировалась с момента сдачи дома, т.е. с 1972 года. Тротуар разбит, во время дождей к подъездам невозможно пройти. http://www.opencity.in.ua/commentimage?id=12773
Віктор Іванович Показати IP 15 Липня 2018 18:48
А клаптик дороги між Днз 4 і Днз 1 коли дробите? Там восени діти вбрід до 25 школи добираються.
Володимир Показати IP 16 Липня 2018 10:15
Головне щоб потім не прийхали якісь олухи і не наробили подібного з цією красою http://opencity.in.ua/issueview?id=32915#r=UA07101

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus