USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новорічний стіл для українців здорожчає на 20%: на що доведеться розщедриться

25 Листопада 2021 15:32
Новорічні свята принесуть не тільки радість українцям, а й додаткові витрати. Перед святами очікується стрибок цін на продукти приблизно на 20%.

Про це розповів колишній президент Асоціації фермерів та землевласників України Іван Томич у коментарі «Голос.uа».

«Новорічний стіл, у порівнянні з минулим роком, в середньому подорожчає на 16-20%. Тобто українцям потрібно буде переплатити на 20% для того, щоб накрити стіл, як торік», – зазначив Томич.

При цьому він вказав, що найбільше ціни підскочать на м’ясо, томати, огірки та перець. Крім того, поповзуть вгору й ціни на овочі з борщового набору.

«Хоча буряк, морква, капуста до кінця року подорожчають не так сильно – на 10%. А ось цибуля може рекордно вирости в ціні. У порівнянні з минулим роком – у 2,5 раза. Крім того, подорожчає м’ясо. Свинина на 20%, а курятина на 10%», – підсумував експерт.

Раніше стало відомо, що в Україні продовжиться зростання цін на молочні продукти. З початку 2021 року вартість літра молока в Україні зросла майже на 3 грн, а твердого сиру – більш ніж на 40 грн.

Директор Асоціації м’ясної галузі Микола Бабенко попередив, що на тлі високих цін на сало в Україні існує ризик подорожчання свинини.

При цьому за оцінками аналітиків, в новому році варто очікувати подальшого зростання цін на соняшникову олію. Вартість пляшки може дійти до 100 гривень. Водночас експерти відзначили, що ціни на улюблене масло українців можуть знизитися, якщо впадуть ціни на нафтопродукти. При цьому уточнювалося, що ціна повинна впасти хоча б на 20-30 доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МолерПесПалки Показати IP 25 Листопада 2021 18:20
Дивина та й годі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus