USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Виручають захисників і цивільних: нововолинські волонтери виготовили 10 тисяч бліндажних свічок

12 Травня 2022 18:54
У Нововолинську від початку війни розгорнувся волонтерський рух. Кожен доброволець знаходить справу до душі.

Не шкодуючи часу, сили, матеріальних цінностей, волонтери допомагають війську й тим, хто постраждав від дій ворога, пише у Facebook міський голова Нововолинська Борис Карпус.

Підприємець Олег Селедець запустив процес виробництва бліндажних свічок. Згодом очолила роботу його донька Юлія Селедець. Вся родина у вільну хвилину долучається до виробництва.

Юлія розповіла, що на початках, у лютому, всі матеріали закуповували самостійно. Небайдужі, побачивши в соціальних мережах дописи про роботу, почали приносити та надсилати парафін, старі свічки, металеві посудини. Волинська фабрика гофротари допомагає картоном.
«Один переселенець повідомив, що в Києві має багато парафіну, – пригадує Юлія Селедець. – Відтак ми організували доставку сировини в наше місто».

До роботи долучаються й активні мешканці міста, й переселенці. Вже зробили близько 10 тисяч бліндажних свічок. Вони стали в пригоді солдатам на передовій, а також цивільним, які живуть на лінії фронту.

Бліндажні свічки слугують не лише джерелом світла. Ними можна розігріти їжу і погрітися.

«Дякую всім, хто бере участь у цій важливій роботі. Ваша праця дарує тепло: і рукам, і серцям!» – відзначив Борис Карпус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus