USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Новий концертний зал, покрівля, ліфти: у Луцьку проінспектували комунальні заклади

11 Вересня 2018 18:04
Представники Луцької міської ради оглянули якість проведення ремонтних робіт у трьох комунальних закладах міста - Луцькій музичній школі № 1 імені Фридерика Шопена, Луцькій міській клінічній лікарні та у Луцькій міській поліклініці № 3.

Як освоюють виділені кошти, перевірили виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.

Інспекція розпочалась із Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена, де проводять капремонт даху та концертної зали.



«У школі проводиться ремонт покрівлі, загальна сума якого становить 1,4 мільйона гривень. Вона була повністю покрита шифером, а зараз замінюємо на металопрофіль, встановлюємо ринви, будемо підшивати звіси. На сьогодні робота виконана на 90%», - зазначив Леонід Карабан.



Разом з тим у музичній школі повністю оновлять концертний зал, який був в повністю зруйнованому стані та фактично не використовувався. Замінюють підлогу, ремонтують стіни, стелю, а також закуплять стільці, механіку і декорації сцени, звукову апаратуру.

«Через те, що зал має проекцію кінотеатру і побудований схилом, дуже багато запитань виникло із звуком. Цю проблему вже вирішуємо», - зауважила директор Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна.



Далі представники міської ради оцінили якість проведення ремонтних робіт у Луцькій міській поліклініці № 3.

В поліклініці провели ремонт коридорів, забрали застарілий тамбур, поклали нову підлогу, а також монтують підвісну стелю. Окрім того, зробили ремонт і у актовому залі.

«Ми мусимо приводити лікарні в належний зовнішній вигляд, тому що коли люди приходять і їм падає на голову штукатурка, збоку обдерті стіни, то безумовно, що і персоналу в таких умовах працювати неприємно – це не додає ентузіазму і пацієнтам це однозначно наганяє депресію» - зауважив Ігор Поліщук.



Ремонтні роботи тривають і у Луцькій міській клінічній лікарні. На залучені з міського бюджету кошти проводять заміну двох ліфтів на майже чотири мільйони гривень, а вартість реконструкції аварійних балконів склала 220 тисяч гривень. Також проводять ремонт бактеріологічної лабораторії, будівля якої фактично розкололась.



Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич додала, що лікарня надзвичайно потребує приміщення під ангеограф, який закупила держава. «На це потрібно близько трьох мільйонів гривень, половина з них вже виділена. Завдяки тому, що в нас працює один ангеограф ми знизили летальність від інфаркту міокарда на третину. Однак за вимогами в лікарні має працювати два прилади» - зазначила лікар.

В перспективі планують завершити ремонт внутрішніх приміщень та облаштувати на території лікарні стоянку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus