USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новий наступ РФ є вкрай ймовірним в найближчі місяці, ворог готує резерв, – ISW

31 Січня 2023 08:54
Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що Росія готується до нового наступу.

Як йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW), ці заяви підтверджують оцінку Інституту про те, що наступ у найближчі місяці є найбільш вірогідним планом дій.

У ISW згадують, зокрема, про заяву генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що Альянс очікує нового наступу Росії. Він також зазначив, що ворог може мобілізувати понад 200 тисяч солдатів. Ба більше, він невпинно купує зброю та боєприпаси у тих же Ірану та Північної Кореї. Столтенберг підкреслив, що Путін продовжує зберігати свої максималістичні цілі в Україні.

Читати ще: Жданов розповів, коли Путін може піти в новий великий наступ в Україні

Тим часом голова Ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко заявив, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі в рамках очікуваного наступу. Крім того, він зазначив, що здійснити наступ ворогові необхідно. Пов’язано це з внутрішнім тиском, адже всередині країни-агресорки прагнуть перемоги.

Аналітики зазначають, що заяви Столтенберга та Тимочко підтверджують попередній прогноз ISW. У ньому йшлося про те, що ворог створює умови для початку нового наступу. Тоді аналітики припустили, що він може статися на Луганщині найближчими місяцями.

Крім того, на можливий наступ натякають і російські воєнкори. Вони продовжують готувати інформаційний простір до того, що Росія знову піде в атаку. Вони навіть активно ширили у мережі дані про те, що нинішній темп і характер російських операцій демонструють, що основні сили очікуваного наступу й обіцяного прориву лиш набирають оберти. Ворогові ще необхідно підготувати резерви, які знадобляться йому для втілення своїх моторошних планів.

Читати ще: Якщо буде наступ з Білорусі, Україна відповість так, як ворог аж ніяк очікує, – Данілов

Протягом останніх днів дедалі частіше лунають застереження про те, що Росія нібито готується до нового наступу на Україну. У грудні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попереджав, що Росія готує велику кількість солдатів для ймовірного наступу на Київ та інші міста України.

В РНБО заявляли, що наступ може відбутися через 1-2 місяці і прогнозували активізацію дій ворога на фронті напередодні першої річниці повномасштабної війни.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь на запитання журналістів про можливість нового наступу російських окупантів найближчим часом сказав: «Реванш, він зрозумілий. Скажу відверто, ми вже вважаємо, що на Донбасі реванш не зупинявся. І він посилюється там постійно, посилюється щодня. Щодня у них або нові групи військових кадрових, або ми бачимо збільшення кількості «вагнерівців». Він також висловив упевненість, що РФ не вдасться захопити Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Січня 2023 11:00
варіант 2-3 тижні може бути більш реальним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus