USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жданов розповів, коли Путін може піти в новий великий наступ в Україні

4 Січня 2023 19:26
Президент Росії Володимир Путін розраховує у січні-лютому підготувати резерви, щоб на річницю повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого піти у новий великий наступ.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов під час всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН.

«Я так розумію, що на річницю війни Путін спробує розпочати наступ. Це те, що казав в інтерв’ю генерал Залужний. Хоча німецька розвідка каже, що вони навряд чи будуть, тільки аж у квітні готові до наступу. Це про ті резерви, які готуються на території Білорусі. Кажуть, що за Уралом навчальні центри заповнені, і вони готують там якесь військо», – сказав він.

За оцінкою експерта, резерви окупантів можуть скласти до 200 тисяч осіб.

«На жаль, ситуація з постачанням зброї поставила нас у ганебну ситуацію. Путіну вдалося за рахунок нестачі в нас відповідного озброєння нав’язати нам позиційну війну на одному напрямку. Решта напрямків застопорилася, тому що не вистачає зброї. Ми сьогодні витрачаємо резерви для ведення оборонної операції на одному оперативному напрямку (Бахмут, – ред.). На жаль, ситуація зараз не на нашу користь», – вважає Жданов.
Як зазначив експерт, сьогодні Путін «спалює першу хвилю мобілізації плюс в’язнів з місць позбавлення волі, яких везуть пачками». За рахунок цього кадрова армія Росії отримала оперативну паузу, і має можливість готувати резерв.

Читати ще: Якщо буде наступ з Білорусі, Україна відповість так, як ворог аж ніяк очікує, – Данілов

«Генерал Залужний знав, про що казав – він сказав кінець січня, лютий або березень. Три дати він назвав. Я думаю, що вже в лютому загроза може бути більш-менш реальною збоку РФ щодо відновлення наступальних дій», – прогнозує він.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попередив, що РФ готується до нового наступу на Україну. За його словами, задля цього Путін збирає угруповання до 200 тис. військ, яких може кинути в наступ у січні-лютому, або навесні. Під загрозою може опинитися Київ.

Своєю чергою, міністр оборони Росії Сергій Шойгу підтвердив підготовку до нових наступальних дій в Україні. Як пояснив Шойгу, саме для цього РФ проводила часткову мобілізацію.

Військовий експерт Олександр Мусієнко спрогнозував можливі напрямки російської атаки.

«Вони можуть десь у Курській, Брянській чи Бєлгородській області сконцентрувати свої сили, звідти спробувати зайти на Луганщину і Харківщину, спробувати взяти повністю Луганщину, Донеччину, а з Запорізького напрямку як допоміжного виходити в рейди, щоб нам не давати наступати. Білорусь просто тримати як фактор постійного психологічного тиску і загрози. Мета – втримати території, якщо пощастить – просунутись далі», – розповів експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 4 Січня 2023 20:44
одні нострадамуси довкола
Анонім Показати IP 4 Січня 2023 22:07
За тиждень до вторгнення цей експерт не бачив можливості у кацапів на наступу. Так і я можу будувати припущення. Думаю,якщо рашисти назбирають багато м'яса і зброї,то полізуть з усіх напрямків,як щурі.
Анонімус до Анонім Показати IP 5 Січня 2023 00:21
За 2 дні до наступу Жданов казав, що не буде рашистчького вторгнення. А якщо хочете в цьому переконатись, то знайдіть архівні відео на ютуб. А їх немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus