USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Новий рік з феєрверками: у Польщі, Нідерландах, Німеччині, Фінляндії – десятки затриманих і постраждалих

2 Січня 2023 10:09
Під час новорічної ночі у Польщі виникло близько 700 пожеж, спричинених феєрверками.

Про це заявив речник Державної пожежної служби Польщі Кароль Кєжковський, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на PAP.

Представник пожежної служби зазначив, що 31 грудня пожежники здійснили 1 261 виїзд. Цього дня виникло 498 пожеж, а також 614 локальних небезпек та 149 фальшивих тривог. Внаслідок пожеж загинуло двоє людей.

Він додав, що внаслідок надзвичайних ситуацій місцевого рівня загинуло 26 осіб та 118 отримали поранення. Вогнеборці 24 рази виїжджали на виклики у зв’язку з отруєнням чадним газом. Внаслідок отруєння постраждало 7 осіб, загиблих немає.

Кєжковський повідомив, що з опівночі до 6 ранку неділі, 1 січня, пожежники зафіксували 1098 виїздів, у тому числі 866 пожеж, 126 локальних небезпек та 106 хибних тривог.

«Сталося 47 пожеж у житлових будинках, 12 загорянь автомобілів, 20 дорожньо-транспортних пригод та 24 медичні операції», – зазначив він.

Він зазначив, що у новорічну ніч сталося близько 700 пожеж, спричинених феєрверками – найбільше у Нижньосілезькому (близько 100), Сілезькому (близько 100), Великопольському (близько 80) та Мазовецькому (близько 70) воєводствах. «Пожежі, спричинені феєрверками, – це переважно загоряння трави, біля будівель, сміттєвих баків, альтанок та гаражів» – пояснив він.

У Фінляндії по всій території країни поліція зафіксувала численні порушення, пов’язані з використанням святкової піротехніки, постраждали близько десятка людей.

По всій території країни поліція зафіксувала численні порушення, пов’язані з використанням святкової піротехніки, постраждали близько десятка людей, повідомляє Yle, пише «Європейська правда».

Регіональні офіси поліції повідомляють, що зафіксували випадки запуску піротехніки у напрямку інших людей, будівель, авто, з балконів, під високовольтними лініями. В кількох випадках порушниками виявилися неповнолітні у нетверезому стані, хоча за законодавством використовувати будь-яку піротехніку можна лише з повноліття.

Лише поліція Південно-західного округу повідомляє, що виписала десятки штрафів за неналежне поводження з піротехнікою.

В поліції Оулу повідомляють про одного постраждалого через застосування піротехніки.

У Гельсінкі та прилеглих містах у лікарнях з травмами очей внаслідок інцидентів з піротехнікою опинились шестеро людей. Також у столиці довелося гасити кілька дрібних пожеж, які почалися через недбалість з феєрверками. Одну людину з травмою очей доставили також до лікарні у Тампере.

Поліція здійснила десятки арештів в Амстердамі новорічної ночі за низку правопорушень, в т. ч. за підрив важких феєрверків і кидання їх у поліцейських і перехожих, підрозділи поліції і спецназу також втрутилися в декілька місць в Роттердамі і Гаазі, як пише «Європейська правда», повідомляє видання NL Times.

Речник поліції Амстердама заявив у неділю, що за ніч ніхто з офіцерів не постраждав: «Але це дуже напружено, коли тебе закидають феєрверками». Арешти були проведені в різних місцях міста. «Ми бачили групи людей, які запускали важкі феєрверки в різних місцях», – сказав речник. Також були проведені арешти за порушення громадського порядку.

Поліція була змушена вжити заходів і заарештувати людей під час бійки на площі Дам, де багато людей були зібрані в групи. Там також були конфісковані феєрверки. В Амстердамі діє заборона на запуск новорічних феєрверків, але вона була майже повністю проігнорована по всій столиці.

Поліція Роттердама і околиць заарештувала 35 осіб в перші години після півночі за підозрою в причетності до різних правопорушень. За словами офіційного представника поліції, офіцери були зайняті, але загальна ситуація була керованою, незважаючи на багато інцидентів.

Незважаючи на те, що в Роттердамі діє заборона на використання феєрверків, у місті було запущено велику кількість салютів. Поліція та вуличні команди з охорони правопорядку здебільшого не втручалися, спостерігаючи за тим, як люди запускали феєрверки.

У кількох місцях в Гаазі та прилеглих районах поліція і підрозділи спецназу втрутилися для підтримання порядку. Не було відразу зрозуміло, скільки людей заарештовали, але арешти були проведені.

Крім того, 20 осіб з травмами очей через феєрверки доставили в Роттердамську офтальмологічну лікарню. Шестеро людей отримали серйозні поранення, повідомив офтальмолог Тьєрд де Фабер. Більшість з них отримали поранення від декоративних феєрверків. При цьому постраждали як люди, які самі запускали феєрверки, так і випадкові перехожі, які спостерігали за цим. Один з постраждалих назавжди осліп на одне око, ще шестеро мають стійкі травми.

Поліція Берліна ж звітує про небачену досі хвилю насильства, спрямованого проти пожежних бригад, які мали дуже багато роботу цієї новорічної ночі, пише видання Berliner Zeeitung.

Видання повідомляє про кілька випадків, коли пожежні машини, що приїздили на виклики, зустрічали на своєму шляху забарикадовані вулиці або натовпу людей із закритими обличчями, які мали намір атакувати пожежні авто.

Поліції доводилося втручатися для захисту пожежних бригад. За підсумками ночі, 18 офіцерів пожежної охорони та поліції були госпіталізовані.

Як повідомлялося, німці зустріли новий рік з салютами після дворічної перерви, через що у різних регіонах країни у новорічну ніч була безпрецедентна кількість пожеж.

У одному з випадків 31-річного чоловіка, затриманого після того, як він напав на пожежну бригаду, вирішили госпіталізувати. Однак він згодом напав також на медіків, розбив скло у автомобілі швидкої допомоги, після чого був вдруге затриманий. Цей берлінець перебував під впливом наркотиків, переконана поліція.

«Рівень насильства та руйнувань виходить за рамки і глибоко шокує. Це шкодить нашому місту, наводить страх і жах і не має нічого спільного зі святкуванням Нового року», – прокоментувала події ночі мер Берліна Франциска Гіффай. Берлін ініціюватиме зміну правил святкування Нового року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus