USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новий поділ ДФРР: спорткомплекс у Торчині будуватимуть, а школу в Головному – ні

12 Лютого 2021 17:48
В облдержадміністрації відкоригували перелік об’єктів, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку України.

Засідання відбулося 11 лютого, повідомляє пресслужба відомства. Як йдеться в повідомленні, для Волинської області на 2021 рік з ДФРР виділили 154 мільйони 24 тисячі 971 гривню.

Нагадаємо, 15 січня 2021 року регіональна комісія затвердила попередній перелік об’єктів, будівництво яких у 2021 році здійснюватиметься за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Перелік-2021 складається із шести об’єктів – трьох перехідних та трьох нових.

Читати ще: «Фонд регіонального розбрату»: як на Волині ділили кошти ДФРР

Перехідні:

- реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району Волинської області,

- будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Башлики Ківерцівського району Волинської області,

- будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в с. Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області.

Нові:

- будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору «Гарт» на оз. Світязь Шацького району Волинської області,

- ревіталізація Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області,

- «Розбудова фізкультурно-спортивної та плавально-оздоровчої інфраструктури Волині» (ЛНТУ).

Рішення регіональної комісії надіслали до Міністерства розвитку громад та територій України, де його відкоригували. Згідно з інформацією ОДА, до переліку проєктів, які фінансуватимуться з ДФРР у 2021 році включили проєкт «Нове будівництво спортивного комплексу в смт Торчин Луцького району. Обласна комісія з відбору інвестиційних проектів та програм підтримала запропоновані Міністерством розвитку громад та територій України зміни одноголосно.

А ось будівництво школи у селі Головне Любомльського району, яке не потрапило в перелік як перехідний об’єкт, так і не включили. Зі слів заступника голови облдержадміністрації Ігора Чуліпи, будівництво цього навчального закладу здійснюватиметься у 2022 році. А цього року мають відкоригувати проєктно-кошторисну документацію, відповідно до вимог освітньої реформи, в контексті реформування старшої школи. Зауважимо, це облдержадміністрація мала зробити ще торік.

Читати ще: Мертве будівництво: чому в селі на Любомльщині не можуть звести школу

«Станом на сьогодні для завершення будівництва школи у селі Головно необхідно понад 111 мільйонів гривень. На жаль, ця сума є нереальною для завершення об’єкта цьогоріч. Відтак, облдержадміністрація звернеться до Мінрегіону з проханням перенести кошти четвертого року будівництва школи на 2022 рік. У 2021 році ми відкоригуємо ПКД до вимог освітньої реформи, тим самим зменшивши вартість будівництва навчального закладу», – пояснив Ігор Чуліпа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиняни Показати IP 12 Лютого 2021 20:23
А будівництво двох нових спортивних об'єктів для університетів з нуля на фоні пріорітетних, більш нагально неодхідних, тим більше вже розпочатих будівництвом - то взагалі, м'ягко кажучи, нонсенс !
Волинянин Показати IP 12 Лютого 2021 20:34
А реставраційно-ремонтні роботи в музеї Лесі Українки мали би бути зроблені до 150-річчя славетної землячки !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus