USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Низькі зарплати та нестача площ: в обласному онкодиспансері розповіли Ігорю Палиці про проблеми закладу*

19 Липня 2019 11:45
Волинський обласний онкологічний диспансер вже давно потребує добудови окремого хірургічного корпусу. А чимало працівників звільняються і виїжджають за кордон через мізерні зарплати, які в декілька разів нижчі, ніж у приватних закладах.

Про це йшлося під час зустрічі голови Волиньради, засновника Фонду «Тільки разом» та кандидата в нардепи від Луцька Ігоря Палиці з колективом медзакладу.

Керівник Волинського обласного онкологічного диспансеру Юрій Малімон зазначив, що чи не найгострішою проблемою закладу є проблема, спільна для всієї галузі – мізерні зарплати. Через що відбувається відтік кадрів за кордон та в приватний сектор.

Приміром, по тарифній сітці зарплата лаборанта становить близько 3500 гривень, в той час як у приватних закладах вона стартує від 9 тисяч гривень. Йдуть з посад і лікарі – лише за останній час 2 мамолога поїхали працювати в Німеччину.

Ігор Палиця зазначив, що проблема низьких зарплат спільна для всіх закладів і це питання потрібно вирішувати на всеукраїнському рівні.
Чимало років поспіль залишається невирішеним і питання добудови хірургічного корпусу. Для медзакладу готували декілька проєктів, проте жоден з них так і не втілили в життя через брак фінансування.

Насамкінець колектив подякував Ігорю Палиці за підтримку та увагу до медзакладу.

«Колектив приємно вражений як ви орієнтуєтесь в питаннях медицини, зокрема в проблемах нашого закладу.

В жовтні вирішувалось питання про новий рентгенодіагностичний апарат і багато закладів хотіли його отримати. Але завдяки Вам, отримали його саме ми. І зараз наш онкологічний центр піднявся на такий високий рівень», - звернулись до Ігоря Палиці під час зустрічі.

Голова Волиньради зазначив, що увага до медзакладу – не випадкова. Адже онкологія – одна з важливих проблем галузі охорони здоров’я, і якщо не приділяти їй належної уваги, то надолужити втрачене потім вкрай важко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
КЕТ Показати IP 19 Липня 2019 11:59
Лише Рожанському добре, яке пузо наїв!
волинянка Показати IP 19 Липня 2019 13:53
а чому ніхто не пише, що як і так нещасним хворим дорого "лікуватися" в тій лікарні?!!! які великі тисячі коштують їхні операції?!!! а хворі, напевно, не в цій країні живуть, не такі самі низькі з/п отримують?!!! і хочуть ПРОСТО ВИЖИТИ!
Добрий Показати IP 19 Липня 2019 16:37
Вони в день мають більший заробіток ніж їхня зарплата, і це стосується лікарів по всіх лікарнях. А як нічого не даєш, то відношення жахливе. Ще й самі нагло вимагають. А за свої лікарські помилки відповідальність не несуть.
Ввв Показати IP 19 Липня 2019 22:00
Певно якщо вибирати малі з/п та хабарі ..чи високі з/п...без них... Оберуть перше...бо вони перевершують...ці високі з/п

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus